Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvaret efter kritiken: ”Gjorde inget olagligt”

Anders Christiansen sågar det allsvenska serieupplägget
Wolfsburgs tränare Oliver Glasner.
Foto: SEBASTIAN PRIEBE VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/REGIOS24 WWW.IMAGO-IMAGES.DE
”Marbella-spionen” Martin Raschick.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Under MFF:s läger i Marbella hamnade Wolfsburgs scout Martin Raschick i rampljuset.

För skåningarnas kommunikationsavdelning uppgav han först att han var journalist – dagen efter kördes han bort av Daniel Andersson.

– Vi gjorde ingenting olagligt, säger Wolfsburgs tränare Oliver Glasner och försvarar Raschick.

Det var under en träning när Malmö FF befann sig i Marbella som Martin Raschick dök upp på läktaren. Han antecknade flitigt och bevakade träningen tämligen intensivt – för MFF:s kommunikationsavdelning uppgav han däremot att han var ”tysk journalist”.

När det sedermera uppdagades att Raschick var scout i Wolfsburgs tjänst agerade MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Dagen efter tog sportchefen ett snack med Raschick, som tillsammans med det övriga pressuppbådet fick avlägsna sig från träningsplanen. 

Nu försvaras Raschick av Wolfsburgs tränare Oliver Glasner.

– Vi har inte gjort någonting olagligt eller förbjudet. Vi ser det snarare som vår plikt att läsa in oss ordentligt på moståndet, vilket jag tycker att vi har gjort, säger Glasner samtidigt som han ler och fortsätter:

– Kan man få information från en annan klubb brukar man försöka göra det. I dag finns streamingtjänster, internet och så vidare, många möjligheter att kunna se alla matcher över hela världen. Samtidigt kan man gå och se när MFF tränar, precis som man kan när vi tränar. Det är inte så många träningspass som är stängda för allmänheten. Men MFF har bestämt att träna fasta situationer i hemlighet, där har vi inte kunnat se vad de har tränat på. 

”De har varit svårscoutade”

Oliver Glasner berättar vidare att Malmö FF:s tränarrockad i kombinaton med bristen på tävlingsmatcher har gjort motståndet svårscoutat.

– De har dessutom bytt spelsystem. Tidigare växlade de mellan att spela med tre- och fembackslinje, samtidigt som de behärskade det traditionella, typiskt skandinaviska 4-4-2. Förutom cupmatchen i helgen har de inte spelat någon tävlingsmatch på länge, men den matchen gav oss ett par intryck som vi arbetar vidare med. Samtidigt har vi inte sett Malmö i ett riktigt ”matchsammanhang” än.