Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Förstår inte varför min pappa måste bete sig så”

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROGER TILLBERG / IBL

Anel Ahmedhodzic pappa Mirsad anklagar agenten Markus Rosenberg för att förstöra sonens karriär och stoppa stora affärer.

Exklusivt för Kvällsposten ger Malmö FF:s 21-åriga mittbacksstjärna nu sin syn på saken och sin pappas agerande.

– Jag kan börja med att säga att jag är väldigt besviken. Jag förstår inte varför min pappa måste bete sig så, säger Anel Ahmedhodzic.  

Malmö FF kan på söndag säkra SM-guldet i fotboll.

Årets stora enskilda utropstecken i MFF är mittbacken Anel Ahmedhodzic som inte bara slagit sig in i laget utan blivit en av MFF:s bästa spelare.

Succén har lett till intresse från utländska klubbar.

Men också till problem.

I inlägg på Facebook och sedan i en intervju med Aftonbladet som citerats av en lång rad medier anklagar Anel Ahmedhodzics pappa, Mirsad, MFF-ikonen Markus Rosenberg – som i dag är Anel Ahmedhodzics agent – för att förstöra sonens karriär och stoppa stora affärer till utländska klubbar.

På fredagen pratade Kvällsposten med Anel Ahmedhodzic om pappans utspel.

– Jag kan börja med att säga att jag är väldigt besviken. Att skriva sådant i sociala medier och kalla andra människor för idioter, att inte stötta mig... Det har alltid varit så mellan mig och min farsa att han har tagit det över gränsen, säger Anel Ahmedhodzic och fortsätter.

– Jag har alltid känt en kärlek för honom. Men jag har inte känt någon support, han har inte stöttat mig på rätt sätt. Speciellt inte nu när det går så bra för mig.

En rad klubbar följer noggrant Anel Ahmedhodzic.

Bland dem finns italienska Milan, holländska PSV Eindhoven och även engelska Chelsea har scoutat mittbacken.

Stora summor har nämnts, upp mot 80 miljoner kronor i övergångssumma.  

– Jag fokuserar på mina matcher och min fotboll, inget annat. Jag försöker vara så ödmjuk jag kan, jag försöker göra allt på ett positivt sätt, jag försöker var mogen i mina svar och mina tankar.

– Men som ni ser. Min farsa är inte där. Han skriver olika grejer, speciellt på Facebook. Det är inte första gången han gör det. Han höll på också när jag spelade i Nottingham Forest, han skrev i några forum där och det har alltid påverkat mig negativt. Jag har alltid fått kritik för det, säger Anel Ahmedhodzic. 

Markus är en fantastisk människa

De starka banden till familjen finns dock kvar.

– Men jag kommer fortfarande att hjälpa min familj på alla möjliga sätt jag kan. Det har jag alltid gjort. Jag kommer alltid, så länge jag kan, att hjälpa min familj ekonomiskt, speciellt min morsa. Min morsa har alltid stöttat mig. Det är tack vare henne jag mår bra i huvudet.

Kritiken mot Markus Rosenberg där din pappa hävdar att din agent har skapat en spricka mellan dig och din pappa och mamma, vad har du att säga om det?

– Det där stämmer absolut inte. Jag har valt Markus Rosenberg som min agent eftersom jag litar på honom fullt ut. Jag har spelat tillsammans med honom, jag har haft konversationer med honom både som spelare och som agent och på den lilla tiden jag har haft honom som agent har han hjälpt mig massivt med att utvecklas. Både som spelare och som människa. 

– Markus är en fantastisk människa. Han är smart, han har tålamod och han vet vad han gör. Jag har valt honom för att jag gillar honom som person, för att han är positiv och för att jag kan lita på honom. Det är en människa jag vill ha runtomkring mig.

Det är match mot Sirius på söndag där ni kan vinna SM-guld, hur känner du att det här påverkar dig inför det som kan bli den kanske största matchen så här långt i din karriär?

– Jag kan inte säga att det inte påverkar mig nu. Men jag kommer att ta ett snack med Petter Andersson som jobbar med Mackan (som mentor) så förhoppningsvis kommer det att hjälpa mig och så får vi glömma detta och fokusera på att ta hem det 21:a SM-guldet. 

Det finns fortfarande konkret intresse från bra klubbar i stora ligor i Europa, vad betyder det för dig mitt i det som nu händer?

– Det hjälper mig positivt. Det höjer självförtroendet att veta att jag har sådana stora klubbar efter mig. Jag kommer alltid att vara intressant om jag spelar så här bra, speciellt i Malmö FF som är en så här stor klubb.

Du har tidigare lyft Jon Dahl Tomasson som ett stöd för dig både på och utanför planen?

– Ja, Jon har varit där mycket för mig. Vi har pratat om allt. Om landslaget, situationen med min farsa, om allt. Han har hjälpt mig mycket och jag är glad att ha honom som tränare. Han finns verkligen där för mig. Jag tror att det har varit en stor del i att jag kunnat prestera bra på planen.

Vad tänker du om det, att du trots allt kunnat växa på planen hela tiden?

– Jag personligen tycker att det är riktigt starkt av mig att jag bara kan koppla bort allt. Detta har pågått i många år. Mer och mer senaste tiden när folk sett värde i mig och att de kan tjäna pengar på mig.

– Jag vet att det är starkt av mig att kunna prestera så och jag kommer att prestera en supermatch på söndag också, det vet jag.

Anel Ahmedhodzics agent Markus Rosenberg delar sin klients syn på deras relation.

– Vi har ett samarbete som fungerar väldigt bra. Anel är mogen både på och utanför planen och har en fin framtid. Det fotbollsmässigt viktiga för Anel är att fortsätta jobba hårt varje dag och ta rätt steg i rätt tid när rätt möjlighet kommer, säger Rosenberg till Kvällsposten. 

Efter intervjun med Anel Ahmedhodzic har Kvällsposten varit i kontakt med Mirsad Ahmedhodzic. Han vidhåller sin kritik mot Markus Rosenberg, som han lyfte i Aftonbladet och på Facebook, och säger att Anel ”inte förstår” sitt eget bästa.

– Markus är en stor spelare och känd i Malmö, det är därför han (Anel) litar på honom.