Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag har ringt min agent 400 gånger om dagen"

Johan Dahlin återvänder till Malmö FF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Johan Dahlin är nu officiellt klar för en återkomst i Malmö FF.

Den förre guldmålvakten har skrivit ett kontrakt till och med 2020.

– När jag fick reda på att MFF var intresserade så har jag kört på detta. Jag har ringt min agent 400 gånger om dagen tror jag, säger Dahlin till Kvällsposten.

I helgen berättade Kvällsposten att Malmö FF köper tillbaka sin förre guldmålvakt Johan Dahlin från danska Midtjylland för 3,5 miljoner kronor.

Nu är övergången officiell.

Malmö FF skriver i ett pressmeddelande att den 30-årige målvakten har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2020.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Helt underbart. Jag har känt ända sedan jag flyttade att jag hoppats att jag kan komma tillbaka en dag.

Ansluter i veckan

Johan Dahlin värvades första gången till Malmö FF från norska FK Lyn sommaren 2009. Under sin tid i MFF spelade Dahlin 151 matcher under 3,5 år och vann SM-guld både 2010 och 2013. Därefter gick flyttlasset till turkiska Gençlerbirligi innan han ett år senare flyttade till FC Midtjylland.

Där har Dahlin varit med och vunnit den danska ligan och spelat en viktig roll när klubben tog sig till Europa Leagues gruppspel.

– Där gjorde han det fantastiskt mot Southampton och det är en av många bra matcher som vi kommer minnas honom för, säger Midtjyllands sportdirektör Claus Steinlein till den danska klubbens hemsida.

Midtjylland har redan köpt en ersättare till Johan Dahlin som hade en önskan om att få flytta hem vilket klubben lyssnade på.

– FC Midtjylland är en familjeklubb och Johan Dahlin har barn som snart kommer i skolåldern. Johan ville gärna hem till sin familj så vi hittade en lösning där han kan återvända till Sverige.

Johan Dahlin spelade Europa League 2011 och var med i CL-kvalet mot Dinamo Zagreb som MFF förlorade. Eftersom han flyttade efter guldet 2013 har han inte varit med på lagets stormatcher mot lag som Real Madrid, PSG och Juventus.

– Precis, jag har missat allt det där roliga. Jag menar fortfarande att jag har mina bästa år framför mig som målvakt. Jag hoppas att jag ska komma in och bidra med något framöver. Jonnie Fedel har lärt mig jättemycket och jag kände att han inte lärt mig färdigt. Det ska bli jättespännande, säger Dahlin.

”Trygg och stabil”

I MFF kommer Johan Dahlin bära tröja nummer 27 igen och blir spelklar först den 15 juli. Han kommer dock ansluta till truppen nu på fredag den 30 juni som skulle kunna bli hans första träning med övriga i mästartruppen.

– Johan Dahlin var mycket betydelsefull för Malmö FF under sin förra sejour. Spelmässigt är han en stabil, trygg och allsidig målvakt med modern spelstil. Även som person är han lugn och trygg och en ledargestalt som är väl förtrogen med hur föreningen fungerar. Det känns bra att få tillbaka en spelare med erfarenhet både från Europaspel och av att vinna SM-guld med Malmö FF, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Wiland ryktas till Hammarby

Malmö FF:s kontrakt med nuvarande förstemålvakten Johan Wiland går ut efter säsongen. Wiland har kopplats ihop med en flytt till Hammarby.

LÄS MER: Wiland bryter tystnaden om Hammarby-ryktet 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!