Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förlustfri 28 matcher – ändå får Hareide lämna

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Åge Hareide förde Malmö FF till Champions League.

Därefter har han lett Danmark till 28 raka matcher utan förlust och åttondelsfinal i VM.

På onsdagen kom käftsmällen – norrmannen kommer att ersättas av Kasper Hjulmand, som i flera omgångar placerats i Malmö FF.

– Det är tajmingen jag reagerar på, säger Hareide till norska VG.

Det var danska BT som på onsdagen avslöjade att Åge Hareide inte kommer få fortsatt förtroende som Danmarks förbundskapten, trots att han varit framgångsrik på sin post.

Åge Hareide ska ha fått beskedet i samband med ett möte i tisdags och han ska ha blivit förvånad över att inte få bli kvar på sin post.

Åge Hareides nuvarande avtal med det danska landslaget går ut efter EM 2020. 

Ersätts av Kasper Hjulmand

I samband med en presskonferens i Köpenhamn på onsdagen meddelade det danska fotbollsförbundet att Kasper Hjulmand tar över som förbundskapten.

Innan han tillträder sitt nya arbete nästa år kommer han arbeta på ett konsultkontrakt med uppgift att börja ta fram konkreta planer för hur hans kommande landslag ska se ut. 

– Först och främst vill jag säga att jag är enormt stolt och jag ser fram emot att vara dansk landslagstränare, säger han Hjulmand.

– Jobbet är ärofyllt och jag vill arbeta dag och natt för att göra detta landslag till det bästa möjliga för Danmark.

Kasper Hjulmand kommer närmast från jobbet som huvudtränare i Nordsjaelland i danska ligan. Under en kortare period var han även tränare i Bundesligaklubben FSV Mainz. 

– Vi har ingen anledning att göra tränarbytet nu, eftersom det går bra. Men vi vill ge Kasper mycket tid så att vi är välförberedda efter EM 2020 att ta fram en ny vision för dansk fotboll, säger Peter Möller, chef vid det danska fotbollsförbundet.

Åge Hareide själv har bara kort kommenterat beskedet.

– Det är tajmingen jag reagerar på, inget annat. Detta är fotbollens mekanismer, jag känner dem väldigt väl, säger Hareide till VG.

https://twitter.com/DBUfodbold/status/1138764084923576321

Förde MFF till Europa

Åge Hareide skördade enorma framgångar under sina år i Malmö. Två gånger om tog han klubben ut till Champions League och han vann dessutom SM-guld.

När han lämnade skåningarna för att ta över som förbundskapten i Danmark var det just Kasper Hjulmand som kopplades ihop med det vakanta tränarjobbet i MFF

Åge Hareide har även varit huvudtränare i Helsingborgs IF så sent som 2012, efter att Conny Karlsson fått sparken.