Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Man förlorar en av seriens bästa spelare”

Se intervjun med Guillermo Molins.
Det första mötet mellan Malmö FF och Ballymena United slutade 7-0 till MFF. Foto: MATS JAVERUD / BILDBYRÅN STR

Malmö FF krossade Ballymena United på hemmaplan i det första kvalmötet.

På torsdagskvällen är det dags för retur.

SportExpressens Noa Bachner svarar på tre frågor inför kvällens drabbning. 

7-0 senast - hur bör Malmö FF hantera returen i Nordirland?

– Som ett tillfälle att låta spelare spela och konkurrera om en plats i startelvan. Truppen är – som spelarna själva ofta påpekar – för stor för bara allsvenskan. Med 7-0 i ryggen finns det inga skäl att slita på ordinarie startelva.

Vad innebär avbräcket med Arnor Traustasson för MFF? 

– På kort och lång sikt att man förlorar en av seriens bästa spelare, och även om truppen är bred och full av kvalitet är Traustason så pass bra att man inte ersätter honom rakt av. När eller om MFF stöter på tuffare motstånd i Europa-spelet är Traustason en spelare som kan vara avgörande eftersom han egentligen är för bra för allsvenskan, men inte för bra för MFF. Så många spelare av den kalibern har de inte att stoppa in.

Silly season pågår - bör MFF förstärka sin trupp? 

– Ja, men egentligen inte med samma angelägenhet som man kunde identifiera under säsongsinledningen. Oscar Lewicki och Eric Larsson har skött mittbacksuppgifterna med bravur, därför känns det inte lönt att betala stora pengar för en mittback om inte en bra affär dyker upp. Det är väl den sortens förstärkningar de bör spana efter, bra spelare som blir tillgängliga eller unga spelare att sätta på tillväxt. Men inte köpa för köpandets skull.