Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förklaringen: Därför saknas MFF-stjärnan

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF spelade årets första träningsmatch under fredagen.

Då saknades Anel Ahmedhodzic i truppen.

– Han hade lite förkylningssymptom, säger sportchef Andreas Georgson.

Anel Ahmedhodzic har länge ryktas bort från Malmö FF. Han har själv varit öppen med att det kommer hända något innan måndag, då det internationella transferfönstret stänger för de flesta stora ligorna i Europa.

Men under veckan har mittbacken tränat på med MFF. Tanken var att han skulle ha börjat på bänken i dagens träningsmatch mot Jammerbugt. Men när truppen kom inför matchen saknades Ahmedhodzic helt.

– Han hade lite förkylningssymptom. Han mådde inte riktigt bra i går, så vi skulle kolla honom i dag på morgonen och då bedömde vi att det är onödigt så här tidigt att sätta honom i spel, säger sportchef Andreas Georgson.

Uppgifter: Nobbat nytt bud från Reims

Hur ser förhandlingsläget ut gällande Anel?

– Det vill jag inte gå in på. När det kommer till förhandlingar så är varje detalj viktig för oss att äga så det vill vi inte kommentera utåt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har Malmö FF nobbat ett bud på 40 miljoner kronor på Ahmedhodzic från franska Reims – men att klubben fortfarande hoppas få klart en affär innan fönstret stänger.

– Vi gillar Anel Ahmedhodzic mycket och känner till honom väl men i nuläget har vi flera spelare i den positionen. Vi har haft diskussioner med klubben och hans agent, men det var ett tag sedan, säger Reims klubbdirektör Mathieu Lacour till tidningen.

En annan ändring som gjordes var att Amin Sarr började på bänken. Anfallaren har de senaste dagarna kopplats ihop med en flytt till Nederländska Heerenveen. Efter den första halvleken lämnade han sedan Malmö IP men den startelva som spelat första halvlek och spelade därmed ingenting.

MFF:s första startelva 2022:

Dahlin

Beijmo, Nielsen, Moisander, Larsson

Christiansen, Rakip, Nalic

Nanasi, Berget, Sejdiu


Avbytare: Viktor Andersson, Malik Abubakari, Romain Gall, Veljko Birmancevic, Peter Gwargis, Alexander Damnjanovic Nilsson, David Edvardsson, Amel Mujanic, Amin Sarr, Josef al Imam, André Perez, Isak Bjerkebo, Hugo Larsson, Alexander Hughes

Nanasi bakom MFF:s mål

Malmö FF tog ledningen efter 30 minuter. Sebastian Nanasi dribblade sig in i straffområdet och hittade fram till Jo Inge Berget som blev årets första målskytt. 

Två minuter senare slog Nanasi en perfekt djupledsboll till Erdal Rakip som kom fri med målvakten. Rakip spelade kyligt till sidan och Patriot Sejdiu kunde slå in 2-0 i öppet mål.

I den andra halvleken bytte MFF samtliga spelare och Jammerbugt kunde kvittera till 2-2, vilket blev slutresultatet.

Spelarna som saknades var skadade Jonas Knudsen, Ola Toivonen och Oscar Lewicki. Martin Olsson är sjuk och även Sören Rieks saknas. Ismael Diawara spelar Afrikanska mästerskapet med Mali och Sergio Peña är i väg på landslagsuppdrag med Peru.