Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”För egen del kanske det varit bättre att få rött kort”

Rasmus Bengtsson tvingades bryta matchen efter skada. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rasmus Bengtsson drog på sig en varning efter att ha dragit ner Papa Diouf. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

KFF-tränaren Magnus Pehrsson tycker att Rasmus Bengtsson förtjänade ett ”solklart rött” efter att ha stoppat Papa Diouf.

Mittbacken skulle kunna tänka sig det.

– För egen del kanske det varit bättre att få rött kort, säger han efter matchen.

Det var i matchminut 78 som Rasmus Bengtsson halkade i en löpduell med Papa Diouf – och KFF-anfallren var på väg mot mål. 

Mittbacken tog tag i Diouf och han föll. 

– Jag halkar och försöker få kontakt med honom (Diouf). Det var inte meningen att dra ner honom. Jag ser inte om Oscar är bredvid mig eller om han är helt fri, säger Rasmus Bengtsson.

Magnus Pehrsson hävdade på presskonferensen att det var ett solklart rött kort. 

– Jag frågade domaren efteråt, men han bedömde det så. Så klar tyckte vi det är ett solklart rött i och med att det inte finns något i hans spel som ska antyda att han ska tackla. Det handlar om att han med berått stoppat den här målchansen, därför är jag frustrerad och tyckte den var tunn jämfört med andra bedömnigar. Men man ser blått och man ser rött, säger han. 

Gick ut skadad

Rasmus Bengtsson protesterade inte mot det gula kortet under matchen – och kommenterar utfallet så här:

– För egen del kanske det varit bättre att få rött kort, då kanske jag inte stått här och varit skadad. Det var synd att jag inte fick det, säger han.

För bara minuter efter situationen hamnade mittbacken i en ny löpduell med Diouf. Den här gången lyckades Bengtsson rensa bollen över sidlinjen – men skadade i samband med det ljumsken.

– Jag kände att det högg till låret i löpet hem. Det var tur att det kom i slutet, inte i början. Då hade han kanske varit fri, säger han.

– Vi har behandlat det nu, så får vi se de närmsta dagarna. 

Kan missa match

Rasmus Bengtsson tvingades gå ut även mot IFK Göteborg i förra omgången, då med smärta i vänsterknät. 

– Jag har varit stel i knäet, det kanske hänger ihop. Jag kan inte böja det (knäet) riktigt. Men jag kände det inte alls under matchen, det här kom från ingenstans 

Jesper Robertsson, fysioterapeut: 

– Rasmus Bengtsson fick en känning vänster framsida lår som han fick i ett sträckmoment. Det är för tidigt att säga hur pass irriterad strukturen är, men vi kommer fortsätta bedöma och jobba med det i dagarna. 

– Det är ingenting kopplat till att han gick av mot Göteborg, den funktionen var bra i dag. Men självklart hela hans vänsterben och vänsterknä har en historik som gör, nu när han har spelat så mycket också, att risken ökar att andra strukturer ska ta stryk.

”Inget överdramatiskt”

Malmö FF:s fysioterapeut ger också lugnande besked om Jo Inge Berget som gick ut i 67:e minuten. 

– Det är inget överdramatiskt utan han blev trött i den ljumskstrukturen som han haft en känning i tidigare. Jag har tittat på honom nu och det är ingen större fara där. Vi hade plan för byte men gav det lite extra tid när vi körde behandling på planen. Det är under kontroll.

Behrang Safari missade matchen på grund av feber. 

Franz Brorsson var med på bänken mot Kalmar FF och Behrang Safari är troligtvis med mot AFC Eskilstuna nästa lördag. Det öppnar för att vila Rasmus Bengtsson. 

– Det är för tidigt att säga. Tanken är väl att det nu finns möjlighet att bygga på sig styrka och mer rehab än innan. Då har det bara varit match och vila, säger Bengtsson.