Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Floppen lämnar Helsingborgs IF

David BoysenFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

David Boysen lyckades aldrig slå sig in i Helsingborgs IF:s startelva.

Nu lämnar han laget.

– Vi vill tacka David för ett bra samarbete och hoppas att hans karriär tar ny fart i Sektzia Nes Tziona, säger klubbens administrativa chef Robin Lundgren i ett pressmeddelande.

Inför den här säsongen värvades David Boysen från Elfsborg där han haft ett tung 2018 med bara 108 minuters allsvenskt spel. 

Han skulle ta revansch i Helsingborgs IF men inte heller där blev det någon succé för dansken.

På tre matcher från start och sju inhopp har det bara blivit ett mål för den offensiva mittfältaren som nu lämnar klubben.

Boysen flyttar till Israel

Boysen flyttar vidare till Israel där han ska spela för tabelljumbon Sektzia Nes Tziona.

– Jag har haft som mål att någon gång spela utanför Skandinavien igen så när möjligheten gavs ville jag verkligen ta den. Jag vill rikta ett stort tack till HIF och de fantastiska supportrarna för min tid här och önskar laget allt det bästa, säger Boysen i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har Helsingborgs IF gått med på att släppa David Boysen gratis för att på så sätt bli av med lönekostnad.

David Boysen har ett förflutet i den israeliska högstaligan. 2018 spelade han fyra ligamatcher för Beitar Jerusalem.