Daniel Andersson på plats i Bradenton 2015. Foto: TOMAS LEPRINCEDaniel Andersson på plats i Bradenton 2015. Foto: TOMAS LEPRINCE
Daniel Andersson på plats i Bradenton 2015. Foto: TOMAS LEPRINCE
Teddy Bergqvist Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNTeddy Bergqvist Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Teddy Bergqvist Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Bonke Innocent tillsammans med Pavle Vagic och Fouad Bachirou. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNBonke Innocent tillsammans med Pavle Vagic och Fouad Bachirou. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Bonke Innocent tillsammans med Pavle Vagic och Fouad Bachirou. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fler spelare på väg att lämna Malmö FF

Publicerad

Malmö FF har 26 spelare i A-truppen.

Det är dock tveksamt att så många är kvar i MFF när klubben på måndag åker på träningsläger till Florida.

– Vi får se vad som händer de närmaste dagarna, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

I lördags spelade de regerande mästarna Malmö FF sin första träningsmatch för året då det danska division 1-laget Fremad Amager besegrades med 1–0 efter mål av Teddy Bergqvist.

På fredag 18.30 på Malmö IP möter MFF nu estländska FC Flora från Tallin och på måndag förmiddag åker laget sedan till Bradenton i Florida för ett nästan två veckor långt träningsläger.

Mot Fremad Amager i lördags fick 21 spelare speltid i en match då Rasmus Bengtsson, Arnor Traustason, Johan Dahlin och Egzon Binaku vilade på grund av lättare skador.

Kan lämna MFF innan avresa

Med bara fyra dagar kvar till avresan till USA är sannolikheten dock hög att någon av de spelare som finns i MFF:s trupp i skrivande stund kommer att lämna den innan träningslägret.

– Det är fortfarande lite tid kvar, säger sportchefen Daniel Andersson på frågan om alla i dagens trupp åker till USA och tillägger.

– Vi får se vad som händer de närmaste dagarna.

Malmö FF har tidigare sagt att de nyuppflyttade lärlingarna ska vara kvar i klubben.

Det gör att tre lärlingar är aktuella för utlån – anfallaren Teddy Bergqvist, mittfältaren Samuel Adrian och anfallaren Pavle Vagic.

Dessutom har Bonke Innocent – som värvades förra sommaren och som aldrig kom nära startelvan – omgetts med rykten om att så väl säljas som lånas ut.

Söker visum

Sedan Donald Trump blev president i USA har visumkraven skärpts och inresemöjligheterna decimerats för människor från ett flertal länder.

Malmö FF hade på onsdagen dock så gott som alla spelare godkända för inresa till USA.

– De spelare som är inte är européer är på den amerikanska ambassaden i Stockholm i dag för att lösa det sista. Det är ju alltid krångligare för dem, säger Daniel Andersson.

På plats i Florida spelar Malmö FF två träningsmatcher.

Den första spelas mot New England Revolution lördagen den 3:e februari 20.30 svensk tid och den andra spelas torsdag 8:e februari 20.30 mot DC United.

Kvällsposten är på plats på träningslägret och kommer via tv, webb och papperstidningar att leverera nyhetstexter, krönikor, analyser, bloggar och tv-inslag.

Läs mer: "MFF:s väg till framgång 2018 går inte via ungdomarna"

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag