Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fler spelare på väg att lämna Malmö FF

Daniel Andersson på plats i Bradenton 2015. Foto: TOMAS LEPRINCE
Teddy Bergqvist Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Bonke Innocent tillsammans med Pavle Vagic och Fouad Bachirou. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF har 26 spelare i A-truppen.

Det är dock tveksamt att så många är kvar i MFF när klubben på måndag åker på träningsläger till Florida.

– Vi får se vad som händer de närmaste dagarna, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

I lördags spelade de regerande mästarna Malmö FF sin första träningsmatch för året då det danska division 1-laget Fremad Amager besegrades med 1–0 efter mål av Teddy Bergqvist.

På fredag 18.30 på Malmö IP möter MFF nu estländska FC Flora från Tallin och på måndag förmiddag åker laget sedan till Bradenton i Florida för ett nästan två veckor långt träningsläger.

Mot Fremad Amager i lördags fick 21 spelare speltid i en match då Rasmus Bengtsson, Arnor Traustason, Johan Dahlin och Egzon Binaku vilade på grund av lättare skador.

Kan lämna MFF innan avresa

Med bara fyra dagar kvar till avresan till USA är sannolikheten dock hög att någon av de spelare som finns i MFF:s trupp i skrivande stund kommer att lämna den innan träningslägret.

– Det är fortfarande lite tid kvar, säger sportchefen Daniel Andersson på frågan om alla i dagens trupp åker till USA och tillägger.

– Vi får se vad som händer de närmaste dagarna.

Malmö FF har tidigare sagt att de nyuppflyttade lärlingarna ska vara kvar i klubben.

Det gör att tre lärlingar är aktuella för utlån – anfallaren Teddy Bergqvist, mittfältaren Samuel Adrian och anfallaren Pavle Vagic.

Dessutom har Bonke Innocent – som värvades förra sommaren och som aldrig kom nära startelvan – omgetts med rykten om att så väl säljas som lånas ut.

Söker visum

Sedan Donald Trump blev president i USA har visumkraven skärpts och inresemöjligheterna decimerats för människor från ett flertal länder.

Malmö FF hade på onsdagen dock så gott som alla spelare godkända för inresa till USA.

– De spelare som är inte är européer är på den amerikanska ambassaden i Stockholm i dag för att lösa det sista. Det är ju alltid krångligare för dem, säger Daniel Andersson.

På plats i Florida spelar Malmö FF två träningsmatcher.

Den första spelas mot New England Revolution lördagen den 3:e februari 20.30 svensk tid och den andra spelas torsdag 8:e februari 20.30 mot DC United.

Kvällsposten är på plats på träningslägret och kommer via tv, webb och papperstidningar att leverera nyhetstexter, krönikor, analyser, bloggar och tv-inslag.

Läs mer: "MFF:s väg till framgång 2018 går inte via ungdomarna"