Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Finns inte utrymme för kompromisser”

Andreas Granqvsit och Victor Nilsson Lindelöf i VM 2018.Foto: BILDBYRÅN
Andreas Granqvist i Helsingborg.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas Granqvist tillsammans medh hustrun Sofie.Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Granqvist på Olympia i Helsingborg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Den svenske lagkaptenen skulle avsluta landslagskarriären i sommar.

Nu har han redan börjat satsningen mot EM 2021.

– Det är bara att köra på direkt, säger Andreas Granqvist.

När Sverige nådde kvartsfinal i VM i Ryssland 2018 var det med Andreas Granqvist som lagkapten och stor härförare.

Tanken var att mittbacken, som fyller 35 om en månad, skulle avsluta landslagskarriären med sommarens EM men efter tisdagens beslut om att skjuta upp turneringen till nästa sommar så meddelade Granqvist snabbt ett annat beslut.

– Jag kör vidare med landslaget till sommaren 2021. I alla fall som det känns i dag. Får jag bara vara frisk och skadefri så ska det inte vara något problem, säger Granqvist som poängterar att han i mars 2020 känner sig i bättre form än vid samma tid 2019.

– Jag känner mig otroligt mycket lättare i kroppen nu. Jag har kunnat träna på ordentligt under en längre tid och står på en helt annan plattform nu än jag gjorde då.

Det som höll Andreas Granqvist tillbaka i fjol var en segdragen problematik med den nedre magmuskulaturen, något mittbacken drogs med under hela den allsvenska våren och som till slut blev så allvarliga att Granqvist tog en timeout från det allsvenska matchandet och satsade på att bygga upp sig rejält.

Successivt har problematiken lättat och i dag är läget ett helt annat för Andreas Granqvist.

– Jag känner mig fysiskt mycket bättre nu, det gör att det också är ett helt annat läge för att tänka på ett annat sätt när det gäller att spela ett år till i landslaget.

Granqvist: ”Aldrig aktuellt att sluta helt”

Andreas Granqvists nuvarande spelarkontrakt med Helsingborgs IF sträcker sig över säsongen 2021, sedan väntar en fortsättning som sportchef i föreningen.

– Det var ju aldrig aktuellt att sluta spela helt efter den här säsongen ändå. Nu blir det lite annorlunda upplägg, men inte större skillnad än att det blir likt övriga mästerskapsår.

En sak kommer Andreas Granqvist dock att förändra jämfört med tidigare i karriären.

Vis av erfarenhet från tidigare mästerskapsår och med god kännedom om sin egen kropp kommer den svenska lagkaptenen redan nu att börja lägga in ett EM-slutspel 2021 i sin vardag.

– Vad det handlar om är att ta hand om kroppen oerhört noga. Det finns inte utrymme för kompromisser i det här skedet av karriären. Jag ska göra allt jag kan med det fysiska för att vara i den form som krävs, säger Granqvist som i klartext förklarar vad som väntar.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.