Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Finns en skicklig kille i Barcelona...”

Rosenberg avslutar allsvenska karriären - med Örebrokross
Markus Rosenberg.Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Ersätts av Lionel Messi? Om Oscar Lewicki får som han vill.Foto: JAVIER BARBANCHO / REUTERS TT NYHETSBYRÅN

Markus Rosenberg har spelat sin sista allsvenska match.

Till nästa säsong måste han ersättas – och det är inte omöjligt, enligt Oscar Lewicki.

– Det finns en kille i Barcelona som är rätt skicklig och som brukar göra många mål, säger MFF-mittfältaren.

Två mål i 5-0-segern räckte inte för att Markus Rosenberg skulle kunna föra sitt Malmö FF till SM-guld.

Och några fler chanser får han inte.

Tre matcher i Europa League och en i svenska cupen är allt som återstår innan kaptenen lämnar över bindeln till någon annan.

Vem som bär den nästa säsong är fortfarande oklart.

Och hur MFF ska ersätta anfallaren är lika oklart.

– Det får du fråga Danne (Daniel Andersson, sportchef) om, säger Oscar Lewicki innan han får en fråga om det ens är möjligt.

Men jodå, visst går det.

Oscar Lewicki föreslår ”killen i Barcelona” och syftar troligtvis på Leo Messi.

Eller Zlatan Ibrahimovic?

– Nja, jag vet inte. Vi får se.

Guillermo Molins var den som fick lämna ifrån sig kaptensbindeln när Markus Rosenberg kom hem till Malmö FF. Nu kan det vänta en del svårigheter för MFF, tror han.

– Vi har fyra matcher kvar den här säsongen. Det är tre i Europa League och en i cupen. Sen får man börja ladda inför nästa. Det blir stora förändringar, Mackan kommer lägga av och bara det är en stor grej, att starta året utan honom, säger Molins.

Rosenberg själv är inte orolig

Huvudpersonen är själv inte speciellt orolig. Enligt Markus Rosenberg finns det många ledargestalter i truppen.

– Det är ingen fråga jag vill lägga mig i men det finns många kandidater. Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki. Johan Dahlin har också varit i klubben länge och vi har haft andra kaptener under året.

Malmö FF:s huvudtränare Uwe Rösler är full av beundran inför Markus Rosenberg.

– En legend, en ikon. En spelare som lämnat stora avtryck i Malmö FF:s historia. Jag hoppas verkligen att klubben hittar ett sätt att hålla kvar honom involverad i klubben. Antingen i styrelsen eller som rådgivare. Eller på något annat sätt, säger Rösler och fortsätter.

– Markus Rosenberg är den bästa lagkapten som jag har tränat.

MFF jagar nya anfallare

När Rosenberg slutar har Malmö FF fortfarande sex anfallare under kontrakt. Jo Inge Berget, Guillermo Molins, Marcus Antonsson, Carlos Strandberg, Adi Nalic, och Tim Prica.  Sannolikheten är dock stor att Malmö FF kommer att ge sig ut på värvarstråket i vinter och leta anfallare.

– Vi ser alltid över vår trupp och har hela tiden färdiga planer för eventuella scenarior, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Högt upp på MFF:s lista över potentiella ersättare finns den förre MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin som är på väg bort från Anderlecht och där finns även U21-landslagsstjärnan Victor Gyökeres, något Aftonbladet var först att berätta om.