Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Får inte visa upp sig – som man borde gjort”

Förra året blev det 30 allsvenska matcher för Max Svensson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Max Svensson A-lagsdebuterade i Helsingborg i allsvenskan 2016.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Efter en framgångsrik säsong med ett haltande Helsingborg var dörren öppen för en utlandsflytt för Max Svensson.

Men på grund av coronakrisen är det oklart när det kan bli någon flytt, säger mittfältaren i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

– Man får inte visa upp sig på samma sätt som man borde ha gjort nu, säger Max Svensson till HD. 

I ett Helsingborg som hade det kämpigt i allsvenskan var mittfältstalangen Max Svensson ett stort utropstecken. Den Teckomatorpbördige yttern stod för 7 mål på 30 allsvenska matcher – och blev utsedd till årets HIF:are.

Med en framgångsrik allsvensk sejour i ryggen fanns det möjligheter för Max Svensson att locka utlandsintresse under årets vårsäsong.

Men så kom coronakrisen, med en evighetslång försäsong och matchlös kalender i sitt kölvatten.

– Jag visste att jag hade gjort ett bra år och ifall jag gjorde en liknande vår som höst så... kanske. Jag vet inte hur stort intresset har varit, om någon har varit intresserad har jag faktiskt ingen aning om. På det sättet kan jag inte uttrycka mig om det, men jag vet att jag sitter i en position där jag förhoppningsvis kan ta mig vidare någon dag, säger Max Svensson till Helsingborgs Dagblad.

”Mer aktiv i offensiven”

Max Svensson har kontrakt med Helsingborg fram till slutet på 2021. Ett kontrakt som skrevs under förra året.

Juniorlandslagsmannen säger till Helsingborgs Dagblad att det inte är några revolutionerade knep som krävs för att lyckas ta nästa steg och nå ett kontrakt ute i Europa.

– Jag tror mycket på att spetsa det jag redan är bra på, man behöver inte vara bra på allt utan man behöver vara ordentligt bra på sin spets. Jag ska vara ännu mer aktiv i offensiven och ta mycket ansvar, som jag har försökt göra mer och mer, säger han till tidningen.

”Slår skoningslöst åt alla håll” 

Det är inte bara Max Svensson som har försäljningspotential i HIF:s spelartrupp. Den 18-årige mittfältaren Armin Gigovic har sedan tidigare lockat intresse från en rad klubbar, däribland CSKA Moskva, Wolverhampton och Amiens.

Och framtida spelarförsäljningar kan bli viktiga för Helsingborg, som har det tungt på grund av den rådande coronakrisen. Skåningarnas ekonomi är rejält pressad och för tre månader sedan berättade klubbens ordförande Krister Azelius att HIF räknar med att gå 17 miljoner kronor back om allsvenskan startar som planerat i juni.

– Coronaviruset slår skoningslöst åt alla håll och kanter och för oss får det mycket större konsekvenser än vad man vid en första tanke kan tro. Det är lätt att tänka att det handlar om att överleva ett par månader till allsvenskan börjar. Det är ett feltänk. Det är ett ohyggligt feltänk, sa Azelius i slutet på mars.