Norra stå på Stadion i Malmö. Foto: TOMAS LEPRINCENorra stå på Stadion i Malmö. Foto: TOMAS LEPRINCE
Norra stå på Stadion i Malmö. Foto: TOMAS LEPRINCE
MFF Supports ordförande Thelma Ernst Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGMFF Supports ordförande Thelma Ernst Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
MFF Supports ordförande Thelma Ernst Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Fansens raseri: 'Det är ovärdigt'

Publicerad

Malmö FF:s beslut att häva avstängningen av den sexbrottsmisstänkte spelaren upprör supportrarna.

Den officiella supporterorganisationen MFF Support riktar nu hård kritik mot klubben.

"Det är ovärdigt vår förening", skriver man bland annat på sin hemsida.

Malmö FF häver från och med torsdagen avstängningen för den spelare som är misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn.

Huvudorsaken är att förundersökningen drar ut på tiden och klubben meddelar att det arbetsrättsligt inte går att stänga av en anställd på obestämd tid som är misstänkt men inte dömd.

Beslutet rör upp starka känslor i Malmö FF:s supporterled.

"Väldigt besvikna över Malmö FF:s beslut"

Den officiella supporterföreningen MFF Support har publicerat en kommentar på sin hemsida där man bland annat skriver: 

"MFF Support väldigt besvikna över Malmö FF:s beslut att häva den sexualbrottsmisstänkte spelarens avstängning. Detta innebär att spelaren återigen representerar Malmö FF genom att bära vårt emblem samtidigt som en förundersökning pågår gällande sexualbrott. MFF Supports ställning i frågan är att spelaren inte ska representera Malmö FF på något vis, i synnerhet inte i vår matchtröja."

MFF Supports uttalande

 

MFF Support trycker vidare på att Malmö FF ska vara lika framgångsrika på planen som man ska kunna vara som samhällsrepresentanter. 

Malmö FF har de senaste åren startat flera samhällsprojekt och också en ny del inom föreningen som kallas MFF i Samhället.

MFF Support avslutar sin kommentar om den hävda avstängningen med en tydlig hälsning till Malmö FF.

 

LÄS MER: MFF:s försvar: "Det är inte svart eller vitt"

 

"Ett Malmö FF med den spelaren på planen är inte det Malmö FF som aspirerar på att vara mer än ett fotbollslag och det är ovärdigt vår förening."

"Vi ser framemot en framtid utan den här spelaren i Malmö FF och till dess anser vi att han inte skall representera oss varken i träning eller match."

Malmösystrar står inte bakom klubben

Även andra supporterorganisationer kommenterade under torsdagsförmiddagen Malmö FF:s beslut att häva avstängningen.

Bland annat Malmösystrar som även de kritiserar den hävda avstängningen.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén säger sig ha förståelse för supportrarnas reaktioner.

– Det har jag. Det är väldigt mycket känslor i det här så klart. Som arbetsgivare måste vi se till fakta och i Sverige är det så att du är oskyldig till du är dömd och då är det de förutsättningarna vi måste utgå från.

– Men jag har stor förståelse för de reaktioner som kommer, absolut.

 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag