Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ex-tränarens förklaring till MFF-mittfältarens problem

Bonke Innocent debuterade i allsvenskan för Malmö FF mot Elfsborg i september. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLE FJALSETT / DIGITALSPORT BILDBYRÅN

Bonke Innocent har haft stora problem att få speltid i Malmö FF.

Nu försvaras den dyra värvningen av mittfältarens förre tränare – som har en förklaring till problemen.

– Jag vet att han har problem. Men Bonke Innocent är ingen dålig fotbollsspelare bara för att han inte är rätt man för MFF, säger Arne Erlandsen till Fotbolldirekt.se.

I somras valde Malmö FF att köpa loss den nigerianske mittfältaren Bonke Innocent från norska Lilleström.

Prislappen landade på cirka åtta miljoner kronor plus sign on-bonus och förväntningarna var därefter.

Men än så länge har tiden i MFF varit tuff för Innocent som har haft stora problem att få speltid i MFF:s tuffa konkurrens och flera gånger inte ens tagit plats i matchtrupperna.

Den dyra värvningen har kritiserats, men Innocent försvaras nu av sin förre tränare Arne Erlandsen i Lilleström som inte ville sälja sin nyckelspelare i somras.

Däremot var han överraskad över att Malmö FF ville köpa Bonke Innocent sett till vilken spelartyp det är.

– Jag kan ju egentligen inte påstå att Malmö har gjort fel. Jag vet ju helt enkelt inte hur Daniel Andersson och Magnus Pehrsson har tänkt. Jag är övertygad om att man haft en plan och strategi när man bestämt sig för att satsa på honom. Anledningen till att jag blev överraskad av Malmös intresse har mest att göra med han är en typ som inte passar in i ett bollförande lag som exempelvis MFF, säger Arne Erlandsen till Fotbolldirekt.se.

Perfekt – i ett bottenlag

Han utvecklar sitt resonemang.

– Bonke är ingen passningsspelare. Han är en stenhård bollvinnare och djupt defensiv i sin roll. Ja, men alltså många gånger bara strax framför egen backlinje.

Till Fotbolldirekt säger Arne Erlandsen att Bonke Innocent är en perfekt spelare i ett lag som slåss för sin överlevnad i botten, som till exempel Lilleström gör. Att han har problem att platsa och imponera i MFF menar Erlandsen inte är detsamma som att Innocent är en dålig fotbollsspelare, men att ”nivån kanske är för hög för honom om han får en roll som han inte har kapaciteten för”.

Lider med Innocent

Arne Erlandsen erkänner att han lider med sin förre mittfältare.

– Det är inget roligt. Det är klart att man känner för honom. Det är som jag har beskrivit en bra kille. Samtidigt är det här vad det handlar om som professionell fotbollsspelare och han tjänar bra med pengar. Han insåg säkert att det skulle bli tufft i en klubb som MFF men valde ändå att flytta. Det är en del av spelet och verkligheten som fotbollsspelare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!