Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eric Larsson förlänger kontraktet med MFF

Så spelas allsvenskan i fotboll 2020
Eric Larsson förlänger kontraktet med Malmö FF.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Eric Larsson.Foto: BILDBYRÅN

Eric Larsson förlänger kontraktet med Malmö FF.

Det nya avtalet gäller i fyra år.

– Det känns himla skönt, jag trivs jättebra här och det känns bra med fotbollen, säger högerbacken.

Han värvades från Sundsvall inför säsongen 2018 och skrev på ett kontrakt som gällde till slutet av 2021. Trots att det är två år kvar på avtalet väljer Malmö FF och Larsson att förlänga redan nu, något som Kvällsposten kunde avslöja redan förra veckan. 

MFF bekräftade på onsdagen nyheten.

– Eric har efter en acklimatiseringsperiod vuxit ut till en viktig spelare för oss och han hade en riktigt stark fjolårssäsong. Han är seriös, ger alltid sitt yttersta och har tagit klubben till sitt hjärta. Det känns jättebra att förlänga avtalet. Med sin riviga och energiska spelstil tillför han mycket till vårt spel både offensivt och defensivt. Han har en fysik som gör att han klarar av att anfalla och försvara med hög intensitet matcherna igenom, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelane.

Eric Larsson: ”Malmö känns som hemma”

Eric Larsson spelade i fjol både högerback och mittback och stod för två mål och sex assister i MFF:s 3–5–2.

Nu är Uwe Rösler utbytt och Jon Dahl Tomasson ny tränare. Med danske Dahl Tomasson har också ett nytt spelsätt börjat implementeras där Larsson spelar mer av en traditionell högerback i en fyrbackslinje.

– Jag känner att det kan bli ännu bättre för mig som ytterback i år. Vi har många spelare centralt och det öppnar upp ytor på kanterna. Det passar mig bra och gör att jag ser extra mycket fram emot året, säger Larsson.

I senaste cupmatchen mot AFC Eskilstuna var det Eric Larsson som från högerbacksplats skickade in det mål som fastställde slutresultatet 3-0.

– Som vi spelade senast med ”Bach” (Fouad Bachirou) och Oscar (Lewicki) så vet man att det finns folk som städar bakom när man går offensivt. Det kändes jättebra senast och jag tror att det bara kommer att bli bättre och bättre ju fler matcher vi spelare och allt eftersom säsongen går, säger Larsson.

Nya friheten viktigt i MFF

I Malmö FF:s nya 4-2-3–1 får ytterbackarna en viktig roll i offensiven.

– Det kräver att vi får spelbredd på kanten och det är ytterbackens uppgift att fylla bredden vid offsidelinjen. Det är någonting jag gillar, att komma till inlägg och kanske vika in och skjuta också. Jag tror det kommer att bli jättebra för laget.

Enligt Eric Larsson finns en stor och viktig skillnad för hans egen del i hur Malmö FF vill spela fotboll i år.

– Förra året var det mer att vi inte skulle tappa bollen. Så fort du tog ett beslut så ville tränaren att bollen hela tiden skulle gå fram till rätt adress. Nu kan vi ta lite mer risker för vi vet att vi kan vinna tillbaka bollen snabbt och att det är så vi ska spela. 

Enligt Eric Larsson kan friheten i spelet ta Malmö FF till en ny nivå 2020.

– Det är mest det. Vi får fria tyglar, vi får lov att göra misstag och agera på vår instinkt. Det tror jag leder till färre misstag. Det är framför allt det som passar mig.