Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Straffilskan: ”Vet inte om han inte vågar...”

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF bortabesegrade Kalmar FF med 0-1, efter ett sent avgörande från Jo Inge Berget.

Resultatet kunde dock blivit annorlunda, sedan Kalmar ropat på straff.

 – Jag vet inte om han inte vågar ta det beslutet eller vad det beror på, säger Kalmar FF:s Jonathan Ring.

Malmö FF tog ett stort kliv mot det allsvenska guldet när man under söndagskvällen bortaslog Kalmar FF med 0-1.

Resultatet kunde dock blivit annorlunda, sedan kalmarspelarna ropat på straff i en situation där bollen tog på handen på Malmös försvarare Niklas Moisander. En situation där domare Mohamed Al-Hakim valde att blåsa frispark i.

”Vet inte om han inte vågar”

Den tidigare djurgårdsspelaren Jonathan Ring, som numera huserar i Kalmar, var kritisk till att hans Kalmar inte fick straffen med sig.

 – Det är inte så mycket att snacka om. Det är solklar straff. Det är tråkigt. Först får de en gratisstraff i första och sen får vi inte straff i andra, säger Ring och syftar på den straff som Malmö fick i inledningen av matchen när Veljko Birmancevic föll i straffområdet. 

 – Gör vi 1-0 på den straffen så är jag säker på att vi vinner den här matchen. Vi har bra tryck på dem där och förtjänar att få in en boll. Jag sprang ut mot den assisterande domaren snabbt för jag tycker att han borde haft en bättre vinkel och borde ha sett den. Men jag vet inte om han inte vågar ta det beslutet eller vad det beror på. Men det är konstigt att de missar den, menar Jonathan Ring.

”Min känsla är att det var utanför”

Malmös Niklas Moisander hade inte samma bild av situationen, och menar att handssituationen inte skedde innanför straffområdet.

 – Min känsla är att jag var utanför men jag vet inte. Det spelar ingen roll. Han blåste frispark och så är det. Jag har inte sett situationen på tv men jag hörde att det kanske var på linjen. Men min känsla är att det var utanför, säger Moisander.

Malmö kunde efter situationen avgöra matchen, sedan inhopparen Jo Inge Berget gjort matchens enda mål i den 83:e minuten.

I och med segern skaffade sig Malmö ett drömläge i den allsvenska toppen, där de kan bli svenska mästare redan under morgondagen om AIK misslyckas med att besegra Elfsborg på bortaplan.

Malmö FF gör guldryck – Berget avgör i slutminuterna