Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En smutsig spelare – är helt i min smak”

Djurdjic: ”Djurgården har allt att förlora”
Markus Rosenberg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Nikola Djurdjic.Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Nikola Djurdjic.Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/MALMÖ. Hammarby är kvar i guldstriden efter derbysegern.

Nu väntar en ny stormatch mot Malmö FF - och Nikola Djurdjic blickar fram mot ett sista möte med Markus Rosenberg.

– Han är en smutsig spelare, helt i min smak. Jag älskar det, säger ”Niko”.

– Han är bra på att prata, svarar Rosenberg.

Hammarby biter sig kvar i guldstriden.

På söndagen tog laget en vital seger i derbyt mot Djurgården efter att Nikola Djurdjic och Alexander Kacaniklic gjort varsitt mål i 2-1-segern.

Efteråt var det en lättad Djurdjic som klev ut i den mixade zonen.

– Det här är väldigt känslomässigt, det är inte bara en fotbollsmatch som vi spelat. Det handlar om SM-guldet. Det handlar om prestige. Det handlar om vems hemmaborg Tele 2 är. Det här var utan tvekan en av de största matcherna i min karriär, säger han.

Nikos hyllning till fansen

Hur var det att göra mål?

– Fantastiskt. Jag är glad att jag fick göra det framför våra supportrar, jag njuter verkligen av det här ögonblicket. Jag kände på mig att det skulle komma, jag pratade med Jesper Jansson i paus och han sa ”Niko, du måste hålla dig centralt”. Jag var smartare i andra halvlek och sedan fick jag en fantastisk boll av Simon Sandberg.

På slutsignal tog Djurdjic en maxlöpning mot Hammarby-klacken för att fira. Nu deklarerar han sin kärlek till supportarna för stödet man fått den här säsongen.

– Jag var helt död. Jag var helt slut. Den här segern betyder oerhört mycket för supportrarna, jag är stolt över laget och fansen. Jag hörde sången hela matchen, det är underbart. Den här segern är för våra supportrar, säger han.

Djurdjic hyllar Rosenberg: ”Älskar att möta honom”

Ni möter MFF härnäst. Du sa efter matchen att du väntar på ”Mackan”.

– Ja, jag älskar att möta honom. Han är en av de bästa som jag spelat med i min karriär, jag har enorm respekt för Rosenberg. Han är en smutsig spelare, helt i min smak. Jag älskar det. När Malmö gör mål är Rosenberg den första spelaren som kommer fram till mig och viskar något i mitt öra. Jag älskar det. Jag älskar det. Mackan är en speciell människa, det är väldigt tråkigt att han slutar efter säsongen. Jag ser fram emot att möta honom en sista gång.

Räcker det till SM-guld om ni vinner sista tre matcherna?

– Definitivt. Vi vinner titeln om vi vinner alla tre matcher. Det är svåra matcher framför oss, men vi är i toppen nu. Vi måste fokusera på Malmö och ta saker match och match. Nu har vi ett uppehåll, det kanske kommer lägligt. Vi har ett berg att bestiga om vi ska vinna guld. 

Rosenberg: ”Han är bra på att prata”

Markus Rosenberg får höra vad Djudjic sagt efter MFF:s seger mot IFK Göteborg.

– Ja, vad ska jag svara på det?, säger han.

– Jag tycker också det är en bra fotbollsspelare, så jag låter han prata innan de matcherna och så kan jag förhoppningsvis leverera på planen. De har en fantastisk säsong, speciellt Nikola Djurdjic, han tog mycket ansvar här men det känns som att han tar ännu mer ansvar där och blivit ännu mer ledarfigur. De spelar en väldig offensiv fotboll, det kommer vi ihåg från när de var här. Vi utnyttjade deras ytor när de fuskade lite i defensiven, det blir en offensiv rolig match.

Vad brukar du viska i örat?

– Jag vet inte. Det får du fråga honom.

Är du en smutsig spelare?

– Nej... det är nog språket där. Dirty är inte samma sak som smutsig egentligen.

– Han är en vinnare, jag är en vinnare. Han är bra på att prata, jag är inte så bra på att prata innan matcher. Men jag hyllar honom, han är en fantastisk fotbollsspelare och jag trivdes jättebra med att spela med honom. Det vet alla, vi hade en bra säsong.

 

LÄS MER: MFF:s supersvit - mitt i stenhårda schemat 

Höjdpunkter: Malmö FF–IFK Göteborg

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger

FÅ BÄST KOLL: Följ Malmö FF – direkt i Messenger