Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En känslig övergång – förstår besvikelsen”

Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN

MFF:s senaste nyförvärv är på plats i Malmö.

Werder Bremens högerback Felix Beijmo, 21, förklarar nu varför det blev Malmö FF och inte hans tidigare klubb Djurgården.

– Jag förstår om det är en känslig övergång, säger han.

Kvällsposten/Expressen avslöjade övergången på tisdagsmorgonen.

Felix Beijmo, som lämnade Djurgården för Werder Bremen inför förra säsongen, lånas in på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

När låneavtalet blev känt kom genast reaktioner. Det blev snabbt ramaskri bland Djurgårdssupportrar på sociala medier.

Spelaren som höll i gång med Djurgården på Kaknäs i våras skriver nu på för MFF – mitt i en glödhet guldjakt mellan klubbarna.

– Det här är en situation jag hamnat i där jag gör ett karriärmässigt val, jag ser till bästa möjligheterna. Malmö har något att erbjuda som innebär toppstrid i allsvenska och Europeiska matcher. Det värdesätter jag mycket, säger Felix Beijmo som inte vill avslöja om det finns option på en förlängning av kontraktet.

Vad säger du om reaktionerna från fans till Djurgården?

– Jag förstår att man är besviken, det är inget snack om den saken. Deras hjärta klappar för Djurgården. Skillnaden är att deras hjärtan klappar för Djurgården men det är inte deras karriär. Men det här är min karriär och mitt jobb. Jag måste vara yrkesmässig.

– Som sagt, Djurgården är en väldigt fin förening och kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Men just nu var det här viktigt för mig i min karriär, förtydligar Beijmo.

Felix Beijmo klar för Malmö FF

Beijmo började spela i Brommapojkarna och avancerade i ungdomslagen innan han klev över till Djurgårdens IF i mars 2017. 

Efter en och en halv säsong och 37 allsvenska skrev försvarsspelaren ett långtidskontrakt med SV Werder Bremen i tyska Bundesliga. En övergång på 30 miljoner kronor. Kontraktet sträcker sig till 2022. 

Beijmo, som ännu inte spelat någon officiell A-match för sin tyska klubb, är nu alltså klar för MFF.

Övergången är extra känslig eftersom Djurgården och Malmö fajtats om allsvenska guldet tillsammans med AIK.

– En väldigt bra lösning för mig. Nu kan jag få speltid fram till nyår och bra möjligheter att bygga upp mig själv och hjälpa Malmö. Vi kom överens om en bra lösning tillsammans, säger Beijmo när han kommenterar blixtövergången.

– Det var väldigt snabba ryck. Allting skedde på mindre än ett dygn.

Blev du förvånad?

– Nej, inte förvånad. Men som alltid, när det kommer upp en ny möjlighet, måste man ta lite tid att fundera. I det här fallet hade jag väldigt lite tid. Men jag tyckte det kändes bra direkt. Det var ett bra alternativ.

Den 25 augusti möts MFF och Djurgården i en glödhet fajt på Stadion i Malmö.

– Jätteroligt att spela en toppallsvensk match igen. Det var ett tag sedan. Jag har saknat att spela betydelsefulla matcher, säger den tidigare Djurgårdsspelaren – och tillägger:

– Självklart är det en speciell match för mig också. Jag känner starkt för Djurgården som klubb. Jag hade en fin tid där, de har hjälpt mig mycket. Men nu har jag bara fokus på Malmö. Jag är här för att spela matcher och hjälpa Malmö.

Supermatchen sista söndagen i augusti är troligen en tidig seriefinal.

– Vi vill vinna allsvenskan, vilket jag vet att klubben vill och Malmö vill, därför måste vi vinna den matchen, säger Felix Beijmo.

Har du haft kontakt med Bosse Andersson (Djurgårdens sportchef)?

– Jag har alltid kontakt med Bosse. Vi har en god relation och snackar allmänt hela tiden och kollar läget.

Ville Djurgården låna hem dig?

– Det vet jag inte. Vi har inte pratat konkret.