Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elva personer stängs av från MFF:s matcher

Inför matchen mellan Malmö FF och Mjällby förekom pyroteknik. Nu stängs elva personer av.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Elva supportrar stängs av från MFF:s matcher, rapporterar Sydsvenskan.

Övervakningskameror fångade personerna när de var maskerade under hemmamötet mot Mjällby.

Malmö FF:s hemmamöte mot Mjällby den 3 oktober var den första allsvenska matcher utan något publiktak på Eleda stadion. Läktarna var fullsatta och över 20 000 supportrar var på plats.

Under matchen förekom bland annat pyroteknik och dessutom var flera supportrar maskerade – vilket utgör ett brott mot ordningslagen.

Elva personer portas

Sydsvenskan skriver att övervakningskameror på Eleda stadion fångade en grupp personer i samband med att pyroteknik förekom i hemmaklacken. Personerna var maskerade men har i efterhand ändå gått att identifiera.

Allt som allt har nu elva personer meddelats tillträdesförbud, skriver Sydsvenskan. Förutom MFF:s hemmamatcher gäller förbudet även för inhemska serier, internationella klubblagsmatcher och landskamper.

Tio av personerna stängs av eftersom de varit maskerade. I ett av fallen kan Åklagarmyndigheten slå fast att personen antänt pyroteknik, skriver Sydsvenskan. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

MFF-mittfältaren svarar på snabba frågor