Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elm spelar vidare – och får ny roll i KFF

Höjdpunkter: Kalmar FF kvar i allsvenskan 2020
Emin Nouri och Rasmus Elm.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Rasmus Elm fortsätter som spelare i fotbollsallsvenska Kalmar FF även 2020. Men den skadeförföljda mittfältaren kommer även ingå i ledarstaben, rapporterar Barometern. Dessutom kommer 31-åringen att fungera som en slags mentor för lagets unga spelare.

– Jag försöker vara med och träna så mycket som min kropp tillåter. De andra dagarna kommer jag att vara med som en resurs och avlasta och hjälpa till på ledarsidan med de saker som behövs, säger Elm till Barometern.

– Alternativet var att lägga av helt och det var väldigt nära att det blev så.

Sedan Elm flyttade hem till Kalmar från proffslivet i ryska jätten CSKA Moskva har han haft svårt att nå högsta fysiska form. Förra säsongen blev det 20 allsvenska matcher för den före detta landslagsmannen.

– Min kropp har kämpat som fasen i fem år men inte klarat något år egentligen. Det hade varit omöjligt för mig att ge mig in i en säsong till 100 procent som fotbollsspelare, säger han.