Elm om jobbiga sviten: ”Blir fega”

”Finbesök på läktaren för Anel Ahmedhodzic”
Viktor Elm.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Viktor Elm.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Kalmar FF faller gång på gång ihop och tappar poäng i slutet av matcherna.

Nu vill kaptenen Viktor Elm slippa se fega lagkamrater.

– Om man tittar på det så är vi inte så jäkla dåliga, det sitter bara i huvudet, säger Elm.

I fyra av de fem senaste omgångarna har Kalmar FF haft 1-0-ledning men tappat till 2-1-förlust i slutskedet av matcherna. I den femte matchen har 0-0 blivit 0-1.

Söndagens möte med Malmö FF följde mönstret. Viktor Elm satte 1-0 på straff i den första halvleken. I den andra kvitterade Isaac Kiese Thelin och sköt sedan, i den 89:e minuten, segern till MFF.

Enligt Elm beror de många poängtappen på feghet från Kalmar FF:s håll.

– Jag tycker att vi får dem precis dit vi vill ha dem och vi gör det bra i första. Jag tycker att vi börjar bra i andra också. De slår ut bollarna över linjen när vi sätter vår press. Sen blir vi fega och hamnar jättelångt ner. Helt plötsligt är Isaac Kiese Thelin farlig. Han har inte varit farlig på hela matchen för om man håller honom borta från straffområdet så är han ju ingen världsspelare direkt, säger Elm.

Vill se mod mot Sirius

På torsdag spelar KFF hemmamatch mot Sirius. Då vill Elm se mer mod.

– Vi får inte bli fega. Det är lätt att det blir så när man vet att man förlorat innan och att man har tappat. Men om man är aktiv och går framåt så är det värsta som kan hända att man ändå förlorar. Det alternativet är ju mycket bättre än det som vi gör nu, säger Elm.

Om kaptenen kan spela mot Sirius är högst osäkert. I den andra halvleken mot MFF klev Elm av med knäsmärtor. Det kan också haft negativ påverkan på lagkamraternas psyken.

– Man har själv spelat med spelare som betytt någonting för laget så man vet ju själv hur det påverkar. Man blir lite mer osäker. Det räcker med att jag står på planen så blir de andra lite säkrare. När man går ut så blir det genast lite osäkert direkt även om det egentligen inte ska behöva betyda någonting. Det sitter också i huvudet, tror jag.

Kalmars senaste poängtapp

Malmö FF: Släpper in 1-1 i 63:e. Släpper in 1-2 i 89:e

Hammarby: Släpper in 1-1 i 45:e. Släpper in 1-2 i 74:e

Elfsborg: Släpper in 1-1 i 85:e. Släpper in 1-2 i 90:e

Varberg: Släpper in 0-1 i 78:e

Östersund: Släpper in 1-1 i 51:a. Släpper in 1-2 i 88:e