Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ekstrand aktuell för ny tjänst i Mjällby

Erik Hamrén lämnar Islands landslag – efter EM-missen
Stefan Ekstrand är aktuell som utbildningsansvarig i Mjällby.
Foto: PEDER EK / BILDBYRÅN
Mjällby ligger sjua i allsvenskan.
Foto: RICKARD NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mjällby AIF är på jakt efter ny tränare.

Samtidigt är fler förändringar på gång inför nästa säsong.

Stefan Ekstrand, som lämnat sitt tränaruppdrag i Vittsjö, är aktuell som utbildningsansvarig.

Marcus Lantz lämnar jobbet som huvudtränare för Mjällby efter säsongen och laget är på jakt efter en ersättare. Parallellt med den processen ska en utbildningsansvarig anställas. Nu berättar Stefan Ekstrand att han kan vara aktuell.

– Jag pratar med Mjällby om lite olika lösningar. De vill ha en utbildningsansvarig som jobbar bredvid sportchefen Hasse Larsson och akademichefen Patrik Rosengren och den tjänsten har vi diskuterat, säger Ekstrand till Kristianstadsbladet. 

De senaste två åren har Ekstrand tillsammans med Thomas Mårtensson tränat Vittsjö som den här säsongen slutade femma i damallsvenskan. Samtidigt har han haft en halvtidstjänst hos Mjällby på fotbollsgymnasiet.

Slutar i Vittsjö

Nu slutar han hos Vittsjö för att få vardagen att gå ihop och tiden att räcka till. Han är sliten efter en säsong som komprimerats på grund av corona.

– Man har kanske 100 fler arbetsuppgifter i ett damallsvenskt lag än vad man hade haft som chefstränare i herrallsvenskan. Det vi skulle göra på åtta månader fick vi göra på fem i stället. Man behöver inte gnälla som tränare för det, för hela samhället har kämpat extra mycket, men det har varit ett tufft år, säger Ekstrand till Kristianstadsbladet.

Frisparkskungen Hampus Söderströms målsuccé