Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tredje raka nollan: ”Vi är rätt på det”

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

HÄLLEVIK. Mjällby höll nollan för tredje matchen i rad. 

En uppåtgående trend som snuvat såväl AIK och Djurgården på segrar och gett fem poäng på tre matcher. 

Förhoppningen är att det ska leda till ett nytt kontrakt. 

– För oss är det bara spännande, det är ingen press över huvudtaget, säger Carlos Moros Gracia. 

Mjällby AIF sålde sin mittbacksgeneral Eric Björkander till turkiska Altay - i plockade man spanjoren Carlos Moros Gracia. 

Under måndagen höll laget sin tredje raka nolla vilket innebar att laget nu har tagit fem poäng på de tre senaste matcherna och rubbat både AIK och Djurgården på trepoängare. 

En uppåtgående trend som ska leda till ett nytt kontrakt. 

– Även om det är ett bra lag vi möter så är vi mer ledsna än glada, det här betyder att det här laget växer och att vi är ambitiösa, säger Carlos Moros Gracia efter 0-0 hemma mot AIK. 

Mjällbys tränare Anders Torstensson om den defensiva stabiliteten.  

–Det stärker ju oss och jag tycker ju att visa upp det även mot de allsvenska serieledarna (serietvåa reds. anm) visar att vi är rätt på det och att killarna återigen går ut och blöder för varandra i nittio minuter. Det är oerhört värdefullt och släpper du inte mål så ger det ju poäng i slutändan. 

Vad är nyckeln till det?

– Vi jobbar riktigt hårt under veckorna och matcherna visar bara det hårda jobbet som vi gör under veckorna här, säger Gracia. 

Han tonar ner sin egen betydelse för lagets förmåga att inte släppa in mål. 

– Jag är bara ytterligare en spelare i truppen. Det har inte med mig att göra utan med det hårda jobbet som laget lägger ner. Jag tycker att vi spelar väldigt bra och tävlar med alla lag, säger han. 

Gracia kommer närmast från Lodz i den polska ligan och har tidigare representerat Gif Sundsvall - i bägge dessa klubbar har han varit indragen i en bottenstrid och trillat ur en serie.  

Mjällby ligger för närvarande på kvalplats och har två poäng upp till säker mark men Gracia ser en skillnad mellan Mjällby och andra bottenlag. 

– Jag pratade med David (Löfquist) för några veckor sedan och vi sa att skillnaden var att vi var i en dålig form tidigare och nu är vi på väg uppåt. Vi är mer positiva än de andra lagen som kämpar för att överleva och som har problem. För oss är det bara spännande, det är ingen press över huvudtaget och vi ska bara tro på att vi ska göra det.