Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter tavlan: ”Tjänar ingenting på det”

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Malmö FF hade nästan precis gjort 1-0.

Då stormade de mot mål igen – och Samuel Brolin stod för en målvaktstabbe.

– Jag tjänar ingenting på att gå ut på den, säger han.

Matchen mellan Mjällby AIF och Malmö FF var jämn och målfattig i den första halvleken. Sedan gjorde gästerna 1-0 på hörna, via Mjällbyspelare. 

Tre minuter senare stod Samuel Brolin för en målvaktstavla och Veljko Birmancevic kunde fastställa slutresultatet till 2-0.

– Det är helt och hållet en missbedömd boll. Jag är lite sugen på att gå ut och ta bollen i stället för att ha is i magen, stå kvar i mål och låta bollen komma till mig i stället, säger Brolin.

Det är Birmancevic som kommer stormade mot målet och jagar en långpassning. Brolin kliver ut, långt i straffområdet, men missar bollen vilket gör att Malmöspelaren kan springa förbi och nicka in i öppet mål.

Grämer sig över beslutet

– Att man går ut och missar en boll, det är… Jag är liksom inte sur för att jag missbedömer en boll. Jag är mer sur för att jag går ut på just den bollen.

– För skulle han missa bollen, det som jag utgår ifrån, så händer det ändå ingenting. Jag tjänar ingenting på att gå ut på den. Det är bara att ha lite mer is i magen och bara stå och vänta. 

Mjällbys mittbackar låg efter i löpduellen med Birmancevic, men Brolin säger att det inte handlar om en miss i kommunikationen som gör att han kommer ut.

– Det är helt jag, det är ingen kommunikation eller så. Ivan Kricak är inte med honom, men han kommer hinna dit när han tar ner bollen så han kommer inte kunna göra någonting.

Tung svit för Mjällby

Det var den fjärde raka förlusten för Mjällby, som inte tagit en enda poäng efter uppehållet.

– Det är väl klart, det är inte as kul. Men jag tycker vi har haft ett ganska tufft spelschema också. Det finns matcher av dem som vi inte ska förlora. Sirius borta tycker jag inte vi ska förlora, inte Göteborg nu senaste heller. Det känns som om vi har mer i dem matcherna. 

– Vi får ta med oss det positiva och jobba på det negativa bara. Så får vi försöka vara konstruktiva och inte bara ha huvudet nere för att vi har torskat. Utan försöka ha fokuspunkter att ta vidare och jobba på, säger Brolin.