Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter skrällen: ”Vi tog en liten rövare”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN STR

Malmö FF borta efter två tuffa matcher.

Då bytte Varberg nio spelare och lät fem spelare göra allsvensk debut.

– Vi tog en liten rövare, säger Persson.

Nykomlingen Varbergs Bois på Stadion i Malmö mot guldfavoriten MFF.

Efter en rekordtät allsvensk seriestart med seger mot Helsingborg och sen förlust hemma mot IFK Göteborg så gjorde Varbergs tränare Joakim Persson ekvationen.

– Malmö har råd att ha tre fyra fem man borta, det har inte vi. Så över 30 omgångar ville vi inte ta den risken borta mot Malmö FF att dra på oss en massa skador på spelare som matchat hårt i inledningen, så därför tog vi en liten rövare. Och gav rätt många chansen, säger Persson och fortsätter.

– Vi får säga att de tog den, så vi är lite fler än elva bra spelare i Varberg, sedan är vi inte på Malmö FF:s nivå, det säger jag inte.

Du menar att det kommer andra motstånd framöver där ni har större chans att ta poäng och det var därför ni gjorde så många ändringar just i dag mot Malmö FF?

– Ja, om vi åkt ner med den elva som startat de första två omgångarna och mött Malmö FF så tror jag inte att matchbilden varit så mycket annorlunda än i dag.

– Visst, vi kunde varit lite aggressivare vissa stunder i matchen men det är fortfarande ett lag som vi tittar på och som vi vet att det är hög kvalitet på alla positioner och likadant på bänken.

Sparade bästa laget mot Malmö

Någon större förhoppning om poäng verkar Persson inte ha haft inför matchen.

– Vi vet att vi nånstans måste topprestera och Malmö ha en halvdan dag för att vi ska kunna ha en chans även med vår bästa elva, om vi nu kallar dem det, som var hemma, säger Joakim Persson som därför tog huvudsikte mot kommande matcher.

– Vi siktar givetvis in oss på Falkenberg och Kalmar hemma. Sedan Hammarby borta kanske det blir någon liknande historia som denna.

På påståendet att Persson får vara ganska nöjd med en poäng med tanke på hans förhandstankar säger Varbergtränaren:

– Ah, fan. Men givetvis fanns det en risk och vi vet att om vi inte fått till en snabb kvittering och om inte det röda kortet kommit så kunde detta blivit en väldigt lång historia för oss. Men det sker saker i matcher ibland, säger Persson och fortsätter.

– Det är fortfarande ett lag som med en man mindre kunde gjort både tre och fyra på oss. Så vi har fortfarande mycket att lära.