”Tyvärr har beslutet blivit verklighet nu”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Pär Hansson tvingas sluta med fotboll på grund av nackskadan han drabbades av förra hösten.

33-åringen har spelat sin sista match.

– Det är inget beslut jag velat ta så jag har skjutit på det hela tiden men tillsammans med läkare som varit ärliga med att jag inte får ha sådana här symptom har det här beslutet tyvärr blivit verklighet, säger målvakten i ett pressmeddelande.

När Helsingborgs IF mötte Frej i september 2018 gick Pär Hansson upp i en luftduell. Han landade på nacken.

HIF gick så småningom upp från superettan till allsvenskan men när lagkamraterna firade tvingades Hansson gå omkring med nackkrage.

Målvakten var länge inställd på comeback men nu har han bestämt sig för att sluta.

– Jag har gjort allt jag kan och känner väl lite att det inte finns mer att göra och det viktigaste för mig nu är att kunna leva ett normalt liv. Det är klart att det är jättejobbigt, jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Hansson i ett pressmeddelande.

Pär Hansson vann allsvenskan med HIF

Pär Hansson vann allsvenskan med HIF 2011, svenska cupen 2010 och 2011 samt supercupen 2011 och 2012. Han har vunnit både den holländska ligan och den holländska cupen med Feyenoord. För landslaget har det blivit 9 U21-matcher och 6 A-matcher.

– Jag är tacksam och stolt över allt jag varit med om. Allt från att jag kom hit som 14-åring till alla titlar, europaspel, vara proffs utomlands och landslaget. Hade någon sagt till mig när jag var tio år gammal att jag skulle göra 326 matcher för HIF:s A-lag skulle jag knappt trott på det själv.  Jag vill tacka alla supportrar, alla i och runt Olympia och klubben generellt. Jag vill bara säga att jag är stolt och tacksam över allt jag fått vara med om och jag både hoppas och tror att jag kommer följa den här klubben i hela mitt liv, säger Hansson i ett pressmeddelande. 

Helsingborgs IF spelar hemmamatch mot Östersund den 30 augusti. I samband med den tackas Pär Hansson av.

HIF-läkaren Harald Roos i pressmeddelandet:

– Det är naturligtvis beklagligt men med tanke på skadans karaktär inte helt oväntat. Pär har på ett otroligt seriöst och målmedvetet sätt genomfört en specialdesignad rehabilitering under lång tid. Tyvärr visar det sig att det sista steget som fotbollsmålvakt på elitnivå trots allt inte kunde uppnås.