Malmötränaren Magnus Pehrsson har redan tankarna i CL-kvalet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNMalmötränaren Magnus Pehrsson har redan tankarna i CL-kvalet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malmötränaren Magnus Pehrsson har redan tankarna i CL-kvalet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Rasmus Bengtsson var tillbaka efter sin långa skadefrånvaro. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNRasmus Bengtsson var tillbaka efter sin långa skadefrånvaro. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Rasmus Bengtsson var tillbaka efter sin långa skadefrånvaro.  Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Efter poängtappet – nu blickar MFF framåt

Publicerad

Magnus Pehrsson hade matchen i åtanke inför mötet med Sirius. 

Rasmus Bengtsson gjorde tävlingsdebut efter tio månaders frånvaro och Markus Rosenbergs GPS–värden var positiva. 

Malmö FF är redo för returen mot FK Vardar. 

Efter 3–3 mot Sirius och två mycket onödigt tappade poäng, skiftar nu Malmö FF fokus till returmötet i Champions League–kvalet mot FK Vardar på tisdag. Magnus Pehrsson berättade efter lördagens match om att mötet mot makedonierna fanns i bakhuvudet redan inför mötet med Sirius. 

– När jag tog ut elvan till den här matchen funderade jag givetvis på tisdagen också. Ett exempel är Magnus Wolff Eikrem – med tanke på hur resultatet såg ut när bytet gjordes och vad vi har framför oss, valde vi att plocka ut honom eftersom han är en potentiell startspelare inför tisdag. Detsamma gäller Jo Inge Berget. 

Bengtsson var trött

Rasmus Bengtsson var tillbaka i tävlingsspel efter tio månaders skadefrånvaro. Mittbacken startade ihop med Lasse Nielsen, men byttes ut efter 64 minuters spel till förmån för Franz Brorsson. Orsaken: trötthet. 

– Jag var trött redan i halvtid, men valde ändå att köra vidare ett tag till. Knät kändes bra, det gjorde inte ont, utan det var mest för att jag inte har spelat på länge. 

Vad tror du om möjligheterna att spela på tisdag?

– Vi får se lite hur jag mår i morgon och hur kroppen reagerar. Visst är det lite kort till tisdag, men man vet aldrig, säger Rasmus Bengtsson.

"Bra GPS–värden"

Markus Rosenbergs rehab har varit en stor snackis sedan skadan mot AFC. I går meddelade Kvällsposten att Rosenbergs CL–hopp fortfarande levde. Från klubbhåll ville man invänta GPS–värdena för att se om Rosenberg kunde börja träna med resten av laget – något som fysioterapeuten Jesper Robertsson bekräftar. 

– Han har inte reagerat negativt på testerna vi gjort och är tillgänglig för träning i morgon söndag, meddelar Jesper Robertsson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag