Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter miljonaffären – här är Björkanders ersättare

Carlos Moros Gracia presenterades under fredagen som ny Mjällbyspelare.
Foto: Pressbild
Carlos Moros Gracia deppar efter ett självmål mot MFF. Nu är han tillbaka i den svenska fotbollen igen.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Eric Björkander är klar för den turkiska klubben Altay SK.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Mjällby plockar in spansk förstärkning.

Den tidigiare Valenciaprodukten Carlos Moros Gracia är klar för Blekingelaget.

– Det är en skicklig spelare med bollen som gärna vill vara med i uppbyggnadsfasen, säger Mjällbytränaren Christian Järdler till Kvällsposten.

Allra närmast kommer Carlos Moros Gracia från en kortare sejour i Polen, där han tillhörde LKS Lodz.

Mittbacken fostrades i spanska Valencia men flyttade tidigt till USA, där han tillhörde collegelaget Temple Owls. För den svenska fotbollspubliken är han allra mest känd från sina tre år i Gif Sundsvall. 

Allt som allt har Carlos Moros Gracia 69 allsvenska matcher och fyra mål på sitt cv.

Har letat efter förstärkning efter storaffären 

Mjällby har varit på jakt efter en ny mittback sedan Eric Björkander såldes till Turkiet i en av klubbens allra största miljonaffärer någonsin.

– Vi är väldigt glada att vi kan presentera Carlos som Mjällbysplare. Vi har letat en ersättare till Eric sedan hans flytt till Turkiet och vi tycker nu vi har träffat väldigt rätt. Vi har prioriterat att spelaren skall passa in i tränarens önskemål och profil men även värderat högt att det skall finnas en rutin från svensk fotboll. Det får vi i Carlos som även har ett starkt huvudspel, ledaregenskaper och en stor trygghet med bollen, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson i ett pressmeddelande.

– Det är en skicklig spelare med bollen som gärna vill vara med i uppbyggnadsfasen och som vill använda sin passningsfot och passningsspel. Han är också snabb och bra på huvudet. Sen har han lite ledaregenskaper och är verbal. Och det tycker vi att vi behöver ha in mer av. Vi saknar det lite sen Eric (Björkander) lämnade, säger tränare Christian Järdler till Kvällsposten. 

Mjällby har sju raka allsvenska matcher utan någon seger i sitt bagage. De fyra senaste omgångarna har samtliga slutat med förlust – allra närmast kommer Blekingelaget från en 2-0-torsk mot Malmö FF.

Redan på söndag får Mjällby en chans att döda den dystra trenden, när det vankas bortamöte mot Henrik Rydström och hans Kalmar FF.

TV: SE FLER NYHETER