Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Marbella – Malmö spelar dubbla matcher

Jon Dahl Tomasson är nöjd över MFF:s träningsläger i soldränkta Marbella. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marcus Antonsson bröt sin mållösa svit när MFF 2-0-besegrade Sparta Prag.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MARBELLA. Två veckor intensivt träningsläger.

Nu går Malmö FF vidare med dubbla matcher redan på tisdag.

– Vi har tagit ett rejält steg i rätt riktning, summerar Jon Dahl Tomasson vistelsen i Marbella.

En förlust mot Krasnodar och en seger mot Sparta Prag.

Anders Christiansen och Johan Dahlin på skadelistan – men också tolv dagar högkvalitativ träning.

När Malmö FF på fredagen flög från spanska solkusten till skånska vinterrusket var det en nöjd ny huvudtränare som summerade lägret.

– Det har varit intensivt arbete för att lära känna alla. För att lära känna staben och få i gång det individuella samarbetet med alla, säger Jon Dahl Tomasson.

Den nya danska huvudtränaren har i Marbella jobbat ännu hårdare utanför planen än på den.

– Jag har haft enskilda samtal med samtliga, så det har varit långa dagar. Men jag tycker att vi har tagit ett rejält kliv i rätt riktning.  

Vad har samtalen rört sig kring?

– Vi har pratat om allt från spelarnas familjesituationer till vad de själva anser de är bra på och vad de tycker de behöver förbättra på planen. Det har generellt varit väldigt informativa samtal.

”Seger är ju alltid viktig”

Trots skadeskavankerna på Dahlin och Christiansen är Jon Dahl Tomasson tillfreds med det skick som hans trupp lämnar Marbella med.

– Vi har generellt bra fysisk status på truppen efter en så här lång samling. Det är viktigt. Ju fler friska spelare jag har att välja på och ju bättre form de är i desto bättre är det.

– Allt handlar om att Malmö FF ska prestera och det förstår killarna och jobbar professionellt för det hela tiden, säger Tomasson.

Fast att Malmö FF avslutade lägret med en vinst mot Sparta Prag ser Tomasson än så länge bortom de sportsliga resultaten.

– En seger är ju alltid viktig men det var inte det jag hade fokus på. Jag hade fokus på att killarna vill kliva fram och visa vad de går för och det tycker jag att de gjorde i båda matcherna.

– Speciellt första delen av Krasnodar-matchen var bra. Vi hade mer speltid mot Sparta Prag och jag är glad att ännu flera spelare klev fram och gjorde bra i från sig då, säger Tomasson.

Om du ska sammanfatta hela lägret?

– Det har varit i ett fint träningsläger med två bra matcher. Vi kommer att få användning för alla våra spelare den här säsongen. Det känns fint.

Tar emot Syrianska i cupen 

Malmö FF:s spelare är nu lediga fram till måndag då man tränar inför tisdagens match mot Varberg på Malmö IP.

Men matchen mot Varberg blir inte tisdagens enda.

De spelare som inte deltar i mötet med den allsvenska nykomlingen tränar ett hårt pass på tisdagsförmiddagen, ett pass som avslutas med en tre gånger 15 minuter lång match mot MFF:s U19-lag.

– Vi vill ha intensitet och matchtid i så många spelare det bara går. Då var det ett bra upplägg, säger Jon Dahl Tomasson.

Efter träningsmatchen mot Varberg tar MFF på lördag emot Syrianska i svenska cupen innan man, nästa torsdag, möter Wolfsburg borta i Europa League.