Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter degraderingen – HBK-kaptenen lämnar

Halmstads lagkapten Fredrik Liverstam. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Fredrik Liverstam. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nedflyttade Halmstads BK drabbas av ett tungt avbräck.

Kvällsposten kan avslöja att lagkaptenen Fredrik Liverstam lämnar klubben efter fem år.

– Det var inget lätt beslut, säger Fredrik Liverstam.

Efter en tung säsong åkte Halmstads BK ur allsvenskan i år och måste börja om i superettan nästa år. Sedan dess har HBK värvat Peter Larsson, Thomas Boakye och Dida Rashidi.

Nu kommer dock ett tungt avbräck. Lagkaptenen Fredrik Liverstam, 29, väljer att lämna klubben för en ny utmaning. Den viktige mittbacken, som har spelat fem säsonger och 101 allsvenska matcher i HBK, har haft en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan bryta sitt kontrakt om man skulle åka ur allsvenskan. Liverstam var tvungen att ta ett beslut innan den sista november och beslutet är nu taget.

– Det är ett beslut som har vuxit fram de senaste veckorna. Jag har tänkt väldigt mycket. Det är ett tufft beslut eftersom jag har haft en väldigt fin tid i Halmstad och jag har varit i föreningen i fem år. Det var inget lätt beslut att ta, men det känns rätt, säger Fredrik Liverstam.

”HIF? Finns ingen specifik klubb”

2015 åkte Halmstad också ur allsvenskan men redan året därpå var Fredrik Liverstam en av nyckelspelarna när HBK tog sig upp i allsvenskan igen.

Att Halmstad trillar ur igen är dock inte den främsta orsaken att Liverstam väljer att lämna.

– Det är ingen degraderingsfråga egentligen. Vi har trillat ur innan och man har varit med på resan att gå upp igen. Men jag behöver göra någonting nytt efter fem år så därför känns detta som rätt beslut.

– Fem år är lång tid och HBK har slagit sig in i mitt hjärta och kommer alltid ha en speciell plats där. Det var verkligen inte ett lätt beslut. De har något spännande på gång och jag önskar dem all lycka i framtiden och det kommer bli bra till slut.

Har du gjort ”klart” med en ny klubb?

– Jag har inte gjort klart med en ny klubb. Jag har inte tittat så mycket heller. Som jag sa så har jag funderat i några veckor och jag har inte kollat marknaden.

Fredrik Liverstam har under hela sin tid i Halmstad bott kvar i Helsingborg.

Har du hört något från HIF?

– Jag stänger inga dörrar och är öppen för det mesta, men det finns ingen specifik klubb i nuläget, säger Liverstam.

Hade förslag, men förlängde

Inför årets säsong fanns det kontraktsförslag från ett annat allsvenskt lag och ett par norska klubbar, men Fredrik Liverstam valde ändå att förlänga med Halmstad.

Sommaren 2015 var det även en Champions League-kvalande öststatsklubb som ville värva mittbacken, men HBK sa nej.

– Vid det tillfället låg vi i botten av allsvenskan så jag förstår Halmstads resonemang och att de inte ville ha för stora förändringar i truppen vid det läget. 

Hoppas du att det dyker upp en chans utomlands eller är det fortsatt spel i allsvenskan som lockar nu?

– Svårt att svara på. Jag är ute efter en ny miljö där jag kan ta ytterligare kliv i min personliga och fotbollsmässiga utveckling. Sen var det blir någonstans får vi se.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!