Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter debuten – kan välja annat landslag

Anel Ahmedhodzic i blågult.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Ahmedhodzic.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Anel Ahmedhodzic debuterade i det svenska A-landslaget för bara några månader sedan.

Nu uppges Bosnien rycka i honom för att han ska välja deras landslag i framtiden.

– Det är ett av de svåraste besluten man kan ta, säger 21-årige Ahmedhodzic till Fotbollskanalen.

Anel Ahmedhodzic belönades med en plats i A-landslaget på Sveriges januariturné, där han gjorde debut mot Moldavien.

Men i och med att landslagsdebuten var i en träningsmatch kan han fortfarande spela för ett annat a-landslag. Och framgången har inte gott Bosnien obemärkt förbi.

Den bosniska tidningen Dnevni avaz uppger nu att Dusan Bajevic, förbundskapten för Bosnien och Hercegovinas A-landslag, har föreslagit att förbundet ska ta kontakt med tre spelare med bosniskt påbrå för ”inledande samtal”.

Utöver Ahmedhodzic gäller det även den tidigare MFF-backen Dennis Hadzikadunic, som spelar i ryska Rostov, och Becir Omeragic, som tillhör schweiziska FC Zürich.

”Jag uppskattar Sverige”

Anel Ahmedhodzic säger till Fotbollskanalen att han själv har läst om nyheten, men att han inte haft kontakt med någon från det bosniska A-landslaget i nuläget.

– Jag har fått frågan många gånger och det är ett av de svåraste besluten man kan ta. Just nu trivs jag i Sverige och jag älskar Sverige, där jag även har spelat alla mina U-landskamper och har haft det riktigt bra med en riktigt bra organisation. Jag har lärt mig mycket och det har hjälpt mig mycket i min utveckling. Jag uppskattar Sverige väldigt mycket och när det kommer till A-landslaget vet jag inte. Det svaret kan jag inte ge nu, säger han till Fotbollskanalen.

Även om båda föräldrarna är från Bosnien lägger de sig inte i Anel Ahmedhodzic val, förklarar han.

– Jag diskuterar det mycket med mina föräldrar, men inget beslut är taget, då det inte har behövts ta ett beslut än. Men de låter mig bestämma, jag har min åsikt.