Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Bengtsson-härvan: ”Vi kom överens om det”

Malmö FF:s huvudtränare Jon Dahl Tomasson tillsammans med sportchefen Daniel Andersson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Under tisdagen avslöjade Kvällsposten att Rasmus Bengtsson inte ens tränar med Malmö FF längre och att han tagit farväl av sina lagkamrater.

Nu förklarar Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson varför mittbacksstjärnan inte längre kommer till Stadion.

– Vi kom överens om att Rasmus skulle gå på tidigare semester, säger Andersson.


När du har läst hela texten får du gärna dela med dig av tankar och kommentarer i fältet längst ner.

När säsongen 2020 startade var det med Rasmus Bengtsson som mittback tillsammans med Anel Ahmedhodzic mot Wolfsburg i Europa League.

Sedan dess har Bengtsson hamnat i konflikt med tränaren Jon Dahl Tomasson, tvingats operera ett knä och på de fem månaderna efter knäskadan har mittbacken spelat blott sex minuter i allsvenskan.

I en intervju med Sportbladet för ett par veckor sedan förklarade Bengtsson att han ansåg att han ”blivit behandlad som en råtta” och att ”tränarna har varit fega mot mig och klubben har varit väldigt feg mot mig”.

Under tisdagen kunde Kvällsposten avslöja att Bengtsson inte längre tränar med Malmö FF och att han i ett känslosamt meddelande till lagkamraterna tagit farväl för säsongen.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson förklarar varför:

– Det är ingen tvekan om att Rasmus har varit ganska tydlig med hur han har upplevt året. Från det har vi haft många diskussioner med Rasmus, och en bra dialog skulle jag säga.

– I den dialogen kom vi överens om att han skulle gå tidigare på semester, säger Andersson.

Fortsatt dialog mellan MFF och Bengtsson

Rasmus Bengtsson har kontrakt ytterligare ett år med Malmö FF. Om mittbacken är tillbaka i träning vid omstarten 13 januari är oklart.

– Vi ska fortsätta prata om hur vi går framåt. Sedan är det så att Jon har prioriterat andra spelare och valt att spela andra. Man förstår att Rasmus inte är nöjd över den situationen och det har han varit ganska tydlig med. Det är där vi är.

Om en spelare inte får spela och är så pass missnöjd att man uttrycker sig som Rasmus Bengtsson har gjort, hur funderar du som sportchef kring det?

– Det är det vi får diskutera nu. Rasmus är enormt starkt kopplat till klubben, bor och kommer härifrån, så det är många bitar att väga in i detta. Det är där vi får försöka se vad som händer nästa år. Så att det blir bra för alla parter.

När du säger ”försöka se vad som händer” kan du specificera det? Handlar det om att erbjuda ett annat jobb i klubben om han vill sluta eller hur funderar du?

– Jag är ganska övertygad om att Rasmus vill fortsätta spela fotboll. Det är grunden vi utgår från. Sedan får vi se lite grann hur det ser ut nästa år. Det är egentligen det.

Vad har Jon Dahl Tomasson sagt om det här?

- Det är klart att Jon är involverad i de här diskussionerna, truppbygge och allt det där. Nu var Rasmus väldigt, väldigt tydlig i sina uttalande i pressen och det var därför vi kände att det var bättre att i lugn och ro diskutera genom detta så att det blir bäst för alla parter. 

MFF riskerar förlora kontinuitet

Inför årets säsong lade Markus Rosenberg skorna på hyllan. Under året har kontraktet brutits med Guillermo Molins, den petade Behrang Safari har bestämt sig för att sluta, Marcus Antonsson och Romain Gall har lånats ut och Rasmus Bengtsson framför starka känslor mot klubben. Av dem är fyra närmast klubbikoner.

Hur ser du som sportchef på kontinuiteten i klubben med tanke på att många erfarna spelare med täta band till klubben är borta eller på väg bort?

– Jag tycker ändå att vi har växlat rätt så bra under året. Det har varit en ganska jämn takt in och ut där vi medvetet gjort truppen lite mindre för vi tyckte att den var lite stor när vi startade året.

– Sedan är det aldrig bra om man tappar för många spelare samtidigt. Men Marcus (Antonsson) och Rasmus har vi fortfarande avtal med nästa år så vi ska inte gå händelserna i förväg, säger Daniel Andersson och fortsätter.

– Generellt sätt kan man att kontinuitet är alltid bra, sedan behöver man alltid föryngra och förändra och det tycker jag att vi skött på ett väldigt bra sätt under året. Sedan får vi som sagt se lite vad som händer till nästa år.


Så hyllas ”El Diego” i Neapel

Argentinaren namnger Napolis hemmaarena

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.