Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duon är redo för spel trots skadorna senast

Så spelas allsvenskan i fotboll 2020
Filip Sjöberg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jakob Voelkerling Persson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Filip Sjöberg och Jakob Voelkerling Persson utgick skadade mot Odense i onsdags.

Nu är båda uttagna i lördagens matchtrupp mot Lyngby och för Sjöberg finns ett tydligt mål.

– Jag vill gå in och visa och ta för mig från början. Jag vill visa vad jag går för så att folk får upp ögonen så förhoppningsvis kan jag spela mer under året, säger mittfältaren.

Helsingborgs IF inledde försäsongen med 3-1-förlust borta mot Odense i onsdags. Bara tre dagar senare är det dags för ny dansk motståndare.

Klockan 14.00 möts HIF och Lyngby på Filborna IP. Olof Mellberg har tagit ut en 23-mannatrupp med två nya namn, jämfört med truppen mot Odense. Charlie Weberg är tillbaka efter sin träningsvecka med Mjällby och junioren Joel Sundström ges chansen.

I övrigt är det samma trupp som senast vilket innebär att Filip Sjöberg och Jakob Voelkerling Persson, som åkte på en del smällar i onsdag, kan spela.

– Jag hade lite känningar i foten, fick en eller två smällar och sen kändes det som att jag stukade till den lite. Det var bäst att vara på den säkra sidan, säger Filip Sjöberg.

19-åringen är nöjd med sin insats i premiären.

– Det kändes riktigt bra. Kroppen var pigg och fräsch och jag tycker att jag hängde med i tempot, speciellt defensivt. De hade kanske någon boll bakom som jag inte riktigt var med på men annars tycker jag att jag hängde med bra. Offensivt tycker jag också att det var bra. Jag försökte spela enkelt och framåt genom lagdelarna och försökte vara farlig i sista tredjedelen. Det var första matchen så det var okej.

Sjöberg vill vara startspelare

Mot Odense spelade Sjöberg till höger på ett tremannamittfält när HIF ställde upp i en 4-3-3-formation. Var han främst konkurrerar om en startplats är oklart.

– Jag ser mig på mittfältet, om det är på innermittfältet eller yttermittfältet, det kvittar faktiskt för mig. Jag tycker att jag hanterar båda positionerna på ett bra sätt och ser mig konkurrera på båda, det är inga problem, säger Sjöberg som hoppas på det stora genombrottet 2020.

– Mitt största mål är att starta så mycket som möjligt under säsongen i allsvenskan. Det är väl det främsta.