Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dunderfiaskot: HIF föll mot div 1-klubb

Här vänder div 1-bottenlaget mot Helsingborg.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Jättefiasko för HIF.

Oskarshamn, nästjumbo i division 1 södra, vände och vann med 2-1 och slog därmed ut Henrik Larssons Helsingborg ur Svenska cupen.

– Killarna visade inställning och ingen skugga ska falla över dem, säger tränaren Henrik Larsson till Helsingborgs Dagblad.

Andreas Landgren drog korsbandet mot IFK Göteborg och Markus Holgersson går om kring med en fot som både är är stor och blå efter en rejäl stukning i samma match. Och Mamudo Moro och åkt på en muskelbristning.

Men det började så bra för ett hårt skadesargat HIF utan sin lagkapten Andreas Granqvist.

Charlie Weberg gjorde ledningsmålet på straff och allsvenska Helsingborg var planenligt på väg mot gruppspel i svenska cupen.

Men Oskarshamn, till vardags nästjumbo i division 1 södra, ville annat.

Erik Persson kvitterade i den andra halvleken innan målskytten Charlie Weberg drog på sig en straff.

HIF:s jättefiasko - utslaget ur svenska cupen

En straff som Christopher Christensson enkelt smällde dit i den 84:e matchminuten.

Efter 2-1 till Oskarshamn avancerar de till gruppspel i Svenska cupen och eliminerar därmed allsvenska HIF.

HIF mönstrade ett ungt lag med tio U19-spelare i truppen: Ian Pettersson (målvakt), Andreas Svensson,  Adham El-Youssef, Karl Holmer, Ludvig Carlius, Victor Göransson, Alex Sjöholm, Jakob Voelkerling Persson, Emil Hellman och Alex Andersson.

En av dem, mittbacken Jakob Voelkerling Persson:

– Det är surt som fan så klart. Jag tycker att vi är riktigt bra i första halvlek. De är tunga, vi visste om det. Framförallt på fasta situationer och inlägg, det är så de får bägge sina mål. Surt som fan så klart, men vi unga spelare tar med erfarenheten härifrån, säger han till C More.

– Vi skapade inte jättemycket, men vi hade mycket boll och då är det svårt för motståndaren att göra något. De yngre killarna var fantastiskt bra. Det innebär en fantastisk framtid för HIF. Killarna visade inställning och ingen skugga ska falla över dem, säger tränaren Henrik Larsson till Helsingborgs Dagblad.