Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbla bjudningar: ”Ett kasst agerande”

MFF besegrade Kalmar på måndagskvällen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
MFF-spelarna firar 2-0-målet mot Kalmar FF.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. MFF gjorde spänningen kort mot Kalmar FF.

Efter två småländska bjudningar redan i den första halvleken blev det till sist en 3-1-vinst för Malmö.

– Det är skönt att få en seger, jag tycker det är rättvist, säger MFF-kaptenen Anders Christiansen.

Obesegrade Kalmar FF fick det hett om öronen direkt mot Malmö FF. Smålänningarna hade svårt att spela ur den tuffa MFF-pressen och slog troligtvis säsongsrekord i antal bolltapp på egen planhalva. 

Men när Erdal Rakip satte 1-0 för Malmö var det inte efter en bollvinst – utan efter en snabb spelvändning. Kalmarmålvakten Lucas Hägg Johansson lämnade sitt målområde för att försöka bryta Antonio Colaks bollbana – men ångrade sig och lämnade hela målet fritt.

Erdal Rakip tackade och tog emot genom att sätta ett tämligen enkelt ledningsmål. 

– Jag missbedömde djupledsbollen lite och jag försökte ta mig tillbaka till målet så snabbt som möjligt. Det är ett kasst agerande, det är inte så mycket mer att säga, säger Hägg Johansson. 

Efter en dryg halvtimme tryckte Antonio Colak in sitt andra mål sedan övergången till MFF i vintras.

Toivonen började på bänken: ”Match på torsdag igen”

Hemmalaget pressade hårt i samband med ett kort uppspel från Hägg Johansson. Romario omringades av himmelsblåtröjor och tappade bollen till Jo Inge Berget, som kunde frispela Colak. 

– Vi vill försöka komma åt motståndarna på bra positioner på planen. Om de skickar bollen till det andra straffområdet kan vi ändå vinna den, men då har vi ofta nio gubbar att passera på vägen, säger MFF-anfallaren Ola Toivonen, som började på bänken: 

– Det kändes bra. Det är match på torsdag igen och då är det bra att gå runt på folk.

Jo Inge Berget, Pavle Vagic och Antonio-Mirko Colak efter 2-0 under matchen mot Kalmar.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGRE / TT NYHETSBYRÅN

Den andra halvleken blev målrik direkt.

Kalmarkaptenen Douglas Bergkvist dundrade in en snabb reducering med ett rejält avslut som svävade elegant i mål via Marko Johanssons ribba. 

Rydström: ”Jag är djupt besviken”

Men nej, det blev aldrig så särskilt spännande. Reduceringen till trots. 

Kort efter Kalmarmålet tilldelades MFF en frispark på offensiv planhalva. Anders Christiansen skickade in bollen perfekt i straffområdet, där Antonio Colak fanns på rätt plats vid rätt tillfälle och tryckte in 3-1.

Fullträffen blev matchens sista och innebär att Malmö kliver upp till en andraplats i den allsvenska tabellen. Skåningarna har samlat ihop 14 pinnar på sju allsvenska omgångar och är två poäng bakom ettan Djurgården. 

– Det är skönt att få en seger, jag tycker det är rättvist. Vi visste hur de skulle komma och vi var taktiskt förberedda. Så som vi spelar den första halvleken är klockrent i förhållande till vår gameplan, säger MFF-kaptenen Anders Christiansen. 

Kalmar å sin sida parkerar på en sjundeplats, med tio poäng.

– Jag är djupt besviken på att vi inte tävlar. Jag sa det i halvtid, jag har två spelare i mitt lag som är där man bör vara och det är Lars Saetra och Jonathan Ring. De två kommer undan med någon form av heder, säger KFF-tränaren Henrik Rydström. 

– Det är klart att vi såg det här som en stor möjlighet att visa hur bra vi är. Men vi får det inte att stämma i början och vi hittar ingen väg ur det. Vi blir hårt straffade och det kändes stelt, säger Lucas Hägg Johansson.