Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömsiffrorna inför playoff – aldrig förlorat på Stadion

Sören Rieks rullar in 5–0 mot Lokomotiva ZagrebFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF försöka slå ut spanska Granada i playoff till Europa League och statistiken talar för att det borde gå vägen.

MFF har inte förlorat en enda kvalmatch som spelats på Stadion.

– Det blir tufft, men vi spelar här hemma och känner att vi har en bra chans. Vi har avgjort matcher här förr, så vi ser positivt på det, säger Sören Rieks.

Samtidigt som MFF vann hemma på Stadion i Malmö var Granada överlägset mot Tbilisi hemma i Spanien. Segersiffrorna blev bara 2-0 men skottstatistiken visar 26-0 till La Liga-laget.

Machis och Jorge Molina gjorde de båda målen för Granada och i Malmö är man inställd på ett tufft playoffmöte nästa vecka. Granada var det bäst rankade laget man kunde lottas mot.

Men MFF har en stor fördel. Tack vare lotten spelas matchen i Sverige och just hemmamatcher i europeiska kval är något som MFF gillar. Sedan Stadion invigdes har det spelats 23 kvalmatcher där och Malmö FF har inte förlorat en enda av dem.

– Det är en tuff match. Spanska lag spelar en riktigt fin fotboll, konstaterar Isaac Kiese Thelin.

– Det krävs en maxprestation från oss för att gå vidare men vi har gjort det förut. Vi har mött bra lag här inne förr och gått vidare så vi tror på oss själva. Men vi vet att det krävs en riktigt bra match från oss.

Inställd på tuff match mot Granada

Sören Rieks hade en fin kväll mot Lokomotiva Zagreb. Han gjorde två assist och ett mål. Han är inställd på att det blir desto svårare mot Granada på torsdag.

– Det är en tuff motståndare. Spanska lag generellt har en viss kvalitet. Jag tror de blev sjua förra året i La Liga, det säg väl allt om vilket lag det är, säger Rieks.

Även Eric Larsson är inställd på att det blir en svår uppgift, men långt från omöjligt.

– Vi vet att vi har en fantastiskt skön känsla på hemmaplan. Vi har alla möjligheter att slå dem och med det självförtroende vi har nu så tror jag att fördelen är vår. Vi har tyvärr inte fans och sånt på plats här men vi har en trygghet på hemmaplan, säger Larsson.

Hur stor skillnad är det att ha hemmaplansfördel, utan publik?

– Det är stor skillnad. Man slipper resa, man får sina rutiner som man har på hemmaplan. Det är klart att publiken bär oss mycket när den är här men jag tycker att vi har visat klass hemma den här säsongen. Man känner omgivningen och ingenting är nytt.