Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stormar mot Europa – efter drömminuter

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: C More
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Fyra minuter gav Malmö FF drömläge i Europa Leagues playoff – och skapade stor ilska hos Bnei Yehuda Tel Aviv.

Linjedomaren vinkade för mål vilket följdes av vilda protester från gästerna.

– Rasmus Bengtsson i Europaspelet, han är farlig på fasta, konstaterar Viasats expertkommentator Jonas Olsson. 

 

MFF vann matchen med 3-0.

Malmö FF dominerade i den första halvleken mot Bnei Yehuda Tel Aviv men lyckades inte luckra upp ett massivt försvar – förrän i den 36:e minuten.

Anders Christiansen passade in bollen i straffområdet och Markus Rosenberg drog till direkt. Skottet var stenhårt och målvakten chanslös när lagkaptenen gjorde 1-0.

2-0-målet fyra minuter senare var desto mer omdiskuterat.

Anders Christiansen slog en frispark som Rasmus Bengtsson bröstade in i mål. Spelarna i Bnei Yehuda Tel Aviv ansåg att bollen aldrig var över linjen och protesterade vilt men till ingen nytta.

Den assisterande domaren vinkade till sig uppmärksamheten från huvuddomaren som lyssnade och dömde mål för MFF.

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.

Gyllene läge för MFF

I inledningen av den andra halvleken ökade Malmö FF på ledningen till 3-0. Felix Beijmo slog ett lågt inlägg från högerkanten och Oscar Lewicki drog till med ett direktskott upp i krysset.

Malmö FF fortsatte att dominera bollinnehavet under resten av matchen men gjorde inga fler mål.

Israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv är det sista hindret på Malmö FF:s väg mot Europa Leagues gruppspel. Den första matchen i dubbelmötet spelades på Stadion i Malmö. Returen spelas i Tel Aviv nästa torsdag och med 3-0 i ryggen har svenskarna ett gyllene läge att för andra året i rad ta sig in i gruppspelet.

– Väldigt stabilt och bra. Vi kontrollerar matchen, de backade hem och var väldigt defensiva. Men efter första målet lossnade det, säger Markus Rosenberg till Viasat.

Han erkänner att det var vanskligt att scouta motståndet.

– Det är svårt när man inte vet vad som komma skall. Man kände inte till nån spelare. Extra skönt att få med sig ett sånt här resultat, för man vet aldrig vad som väntar där nere.

När Markus Rosenberg får frågan om detta verkligen är hans sista säsong svarar han:

– Jag kommer aldrig vara helt färdig med fotbollen, men nån gång tar det slut. Det här är mitt sista år, säger Rosenberg.