Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dråpslag för Wolfsburg – lagkaptenen knäskadad

Wolfsburgs lagkapten Josuha Guilavogui missade tisdagens hemlliga träning på grund av en knäskada.Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Tusentals MFF-supportrar kommer resa ner till Wolfsburg för Europa League-mötet.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

I Bundesliga missar han sällan en match.

Men på tisdagen fick Josuha Guilavogui avstå Wolfsburgs träning på grund av en knäskada.

Enligt tyska Sportbuzzer är han nu osäker till spel mot Malmö FF. 

Samtidigt som övriga delar av Wolfsburgs spelartrupp genomförde tisdagens hemliga träning precis som vanligt blev lagkapten Josuha Guilavogui drillad på egen hand av Wolfsburgs fysioterapeut Michele Putaro.

Enligt tyska Sportbuzzer har lagkaptenen drabbats av en knäskada. Nu är den rutinerade mittfältaren osäker till spel på torsdag, när Malmö FF kommer till stan för den första av två slutspelsmatcher i Europa League. 

Ett beslut om Guilavogui kan medverka mot Malmö FF eller inte kommer fattas först kort inför torsdagens avspark, rapporterar den tyska sajten. 

”Jävligt svår utmaning”

Det är ytterst ovanligt att Josuha Guilavogui står över Wolfsburgs matcher. Han har funnits i startelvan vid varje match i Bundesliga den här säsongen - och i Europa har han varit en mer eller mindre lika cementerad del av klubbens trupp.

Samtidigt som Guilavogui riskerar att missa torsdagens match har Wolfsburgs Xaver Schlager konstaterat att Malmö FF nog kan bli en hård nöt att knäcka och att hans manskap inte får undersätta de svenska motståndarna

– Det är en väldigt obekväm motståndare. Det kommer bli en jävligt svår utmaning, säger han. 

Torsdagens match har avspark klockan 21.00. Returmötet spelas exakt en vecka senare, med avsparkstid klockan 18.55.