Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Draget för att få stadion att koka

MFF vill sänka ännu ett internationellt motstånd på Stadion. Foto: Petter Arvidsson / Bildbyrån
Anders Christiansen jublar för MFF. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MFF-stjärnorna vädjar till massivt publikstöd för att knocka Bnei Yehuda Tel Aviv.

Då sänker klubben biljettpriserna jämfört med fjolårets playoff-möte med FC Midtjylland – allt för att maximera chanserna för nytt gruppspel.

– Det är rejält tryck efter biljetter, säger Malmö FF:s informationschef Peter Åhlander.

När Malmö FF för knappt två veckor sedan krossade HSK Zrinjski med 3–0 hemma på Stadion hade 15 507 åskådare tagit sig till arenan.

Stämningen var stundtals infernalisk när hemmalaget piskade framåt för att döda dubbelmötet redan i Malmö – och man lyckades.

Nu väntar Bnei Yehuda Tel Aviv i den playoff-omgång där segraren går till gruppspel – något som för MFF:s del innebär minst 80 miljoner kronor i intäkter vid avancemang.

Malmö FF:s spelare vädjar nu på nytt till hemmapubliken att fylla Stadion och återskapa den stämning som under Champions League-kvalet 2014 ledde till smeknamnet Häxkitteln och som hjälpt MFF att besegra klubbar som Celtic, Red Bull Salzburg, Olympiakos och Sjaktar Donetsk.

– Publikens betydelse går inte att underskatta. Den betyder allt på kvällar som de här, säger målvaktsstjärnan Johan Dahlin som vid avancemang för tredje gången kommer att spela gruppspel i Europa League för MFF.

– Vi vet av erfarenhet vilken skillnad publiken kan göra.

Efter att årskortsinnehavare och medlemmar fått förtur på biljetter öppnades på tisdagen försäljningen upp för alla.

Publikrusch för MFF

På onsdagsmorgonen närmade sig försäljningen 12 500 biljetter.

– Det säljer på i bra takt och vi märker att intresset är stort inför matchen, säger MFF:s informationschef Peter Åhlander

I ett led att locka så många åskådare som möjligt till Stadion och maximera det publikstöd som ska lyfta MFF in i gruppspel har Malmö FF – jämfört med förra årets playoff-match till Europa League – sänkt biljettpriserna

MFF delar in sina hemmamatcher i tre kategorier där kategori 3 är de dyraste matcherna att köpa biljett till och kategori 1 den med lägst priser.

FC Midtjylland i fjol var en kategori 2 match.

I år har Malmö FF valt att kategorisera Bnei Yehuda-matchen som en kategori 1.

Billigare Europa League-biljetter

För en familjebiljett är det 150 kronors skillnad mellan kategori 1 och 2 medan sittplatsbiljetterna för vuxna skiljer mellan 50 och 105 kronor beroende på var på arenan man önskar köpa.

– Med publiken i ryggen är vi otroligt starka på hemmaplan, inte minst i Europa. Förhoppningsvis kan vi nå det resultat som vi alla vill ha, säger mittfältsstjärna Anders Christiansen.