Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är otroligt dåligt gjort av honom, ett jättemisstag”

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Alexander Jeremejeff är stekhet sedan flytten från MFF tillbaka till Häcken.

Under söndagen grejade han en poäng mot sitt gamla gäng på Bravida arena när Häcken – Malmö slutade 1–1.

Slutet av matchen präglades av stort Häckenraseri mot domaren Magnus Lindgren.

– Det är otroligt dåligt gjort av honom. Det är ett jättemisstag, säger Alexander Faltsetas.

Toppmöte på Hisingen i Göteborg mellan två lag som jagade Europaspel.

Häcken, som har varit starka på hemmaplan under säsongen, fick dock se bortalaget ha det mesta av spelet och målchanserna. Hetast blev det när Markus Rosenberg drog till med en cykelspark i ribban, men vinkades av för offside.

I stället sprack målnollan i den andra halvleken.

Romain Gall bredsidade in ledningsmålet efter en tilltrasslad situation i Häckens straffområde. Amerikanens elfte mål för säsongen.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Malmö FF – direkt i Messenger 

Alexander Jeremejeff räddade poäng

Men det skulle bli delad poäng denna afton.

Alexander Jeremejeff, som gick från Malmö tillbaka till Häcken under sommaren, utnyttjade en dålig resning av Oscar Lewicki efter en hörna och tryckte upp kvitteringen i krysset.

Det var 24-åringens sjunde mål på de åttonde senaste matcherna sedan återkomsten till Häcken.

– Jag ångrar verkligen inte att jag lämnade Malmö, sade Jeremejeff till GT tidigare i somras. 

Superilska i Häcken mot domaren

Mot slutet blev det oerhört dramatiskt.

Efter ett blixtrande Häckenanfall drog Franz Brorsson ner Viktor Lundberg. Häcken ville ha fördel av boll och fortsätta spelet sedan Paulinho kunde frispela Alexander Jeremejeff fram till öppet mål, men domaren hade blåst för frispark innan.

Paulinho och Alexander Faltsetas var rosenrasande på domaren Magnus Lindgren.

– Faltsetas är så arg att han nästan kryper ur skjortan, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

– Domaren är alldeles för het på gröten när han blåser av där, inflikar expertkollegan Erik Edman.

På den efterföljande frisparken följde nytt Häckenraseri mot domaren efter en misstänkt hands på Sören Rieks i Malmös mur.

Alexander Faltsetas: ”Han är för fan sopren”

Alexander Faltsetas kunde knappt hålla sig från skratt efter matchen när han fick förklara sitt utbrott.

– Det är en situation där vi kommer rena och så blåser han av. Det är självklart att man måste få reagera om han gör ett sånt matchavgörande misstag. Han är för fan sopren, men jag reagerar kanske lite för mycket. Men vad fan, man brinner för den här sporten. Det är mycket vilja och sånt, säger han till C More. 

Efteråt utvecklade han:

– Jag tror alla som såg situationen hade reagerat på samma sätt. Det är mycket känslor i slutet på matchen, och det är otroligt dåligt gjort av honom. Det är ett jättemisstag, säger Alexander Faltsetas.

Han fortsätter:

– Det är ett matchavgörande misstag. Hade han hållit i en halv sekund hade han sett att vi har friläge i stort sett. Det är tufft. Det var en jämn match. Surt.

Vad sa du till domaren?

– Jag sa väl att ”Du är så dålig, du måste ha lite känsla i såna här situationer”. Vad fan, det var en jämn match, vi jagar Europa. Det hade smakat gott med tre poäng. En sån situation får han inte missa, säger Alexander Faltsetas.

Domarens svar – på kritiken

Domaren Magnus Lindgren om situationen:

– När min första signal kommer är de fortfarande en bit ut och Paulinho har fortfarande Malmöförsvarare innanför, så han kommer hamna i ett mot ett läge. Då bedömer jag det som det är bättre med en frispark för dem, säger han.

– Sen fortsätter han att spela och driver in och det är därför det blir så frustrerat sedan för då har han skaffat sig en yta för att de har stannat av på min första signal. Då får jag blåsa av igen, säger Magnus Lindgren.

Var det rätt att blåsa, eller skulle du ha avvaktat?

– Jag måste kika för att veta, det går inte att spola tillbaka och vara säker på precis var de befinner sig. Det blir mer en bedömning, hade han gjort sin försvarare eller inte. Paulinho vill ju säkert få den chansen, men hade de satt frisparken så hade de sagt vad bra de fick frisparken, säger han.

Däremot, säger han, skulle Markus Rosenberg ha haft en straff i början av matchen.

– Jag har hört nu att han blir ordentligt tryckt bakifrån och att det skulle varit straffspark. Den bedömningen hade jag tyvärr inte där ute, säger Magnus Lindgren.

Uwe Rösler var nöjd med en poäng borta mot Häcken.

– Det var inget fel på hur vi spelade i dag. Vi kunde inte pressa högt i 90 minuter i dag,  men alla förstår det efter matchen i torsdags. Vi spelade lite annorlunda och det var inget fel på det, säger han till C More.

– Vi släpper in ett mål på defensiva fasta situationer där vi varit så starka tidigare. Det är en besvikelse, men oavgjort här är godkänt.

Malmö är fyra i allsvenskan, en poäng före Häcken som är sexa.

FÅ BÄST KOLL: Följ Häcken – direkt i Messenger