Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Detta är veckans viktigaste match”

Markus Rosenberg ser ljust på Malmö FF:s framtid.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Framme i playoff till Europa League.

Samtidigt fyra raka kryss i allsvenskan.

För att hänga på i SM-guldstriden måste MFF bryta trenden hemma mot Falkenberg i dag.

– Det är denna veckans viktigaste match, säger Markus Rosenberg.

Efter 3–0 hemma och sammanlagt 3–1 mot HSK Zrinjski spelar Malmö FF det första mötet mot israeliska Bnei Yehuda, hemma på Stadion på torsdag.

Men redan på söndagen väntare en ödesmatch i MFF-borgen.

Falkenbergs FF, placerade just ovanför det allsvenska kvalstrecket, är på besök och för Malmö FF gäller inget annat än seger.

Något MFF inte klarat av i sina fyra senaste matcher.

Efter 1–1 mot Djurgården, Sirius och Häcken samt 0–0 mot Östersund har MFF bara tagit fyra av tolv möjliga poäng på de matcherna.

Under tiden har så väl Djurgården som AIK passerat Malmö FF i tabelltoppen.

Trots det allt mer pressade läget i striden om SM-guldet ser MFF:s lagkapten Markus Rosenberg en trend som talar för hans lag.

– Jag känner att vi har spelat väldigt bra mot Östersund, väldigt bra mot Häcken och väldigt bra i Europa. Så jag känner att vi är i en fas som är väldigt positiv. Vi går ändå runt på många spelare. Det är bra med ruljans i det här läget, säger Rosenberg och poängterar att MFF har serieledningen inom räckhåll.

– Det är bara tre poäng upp. Det kunde ha varit mycket värre. Det är det som är känslan. Att det kunde ha varit värre med den oflyten vi haft. Kommer vi bara in och spelar på detta sättet som vi gjort så ska vi vinna matcher.

Avgörande veckor för MFF

Malmö FF:s period av intensivt matchande fortsätter.

Något som enligt Markus Rosenberg gör MFF allt bättre.

– Jag gillar att vi kommit in i att spela 15-16 spelare. Jag minns andra året med Åge (Hareide) då var det mer att vi spelade bästa hela tiden, då kände man att det inte var långsiktigt. Som vi gör nu är betydligt mer långsiktigt.

– Vi rullar på 15-16, vi spelar bra, vi ändrar oss inte efter motståndarna. Det som vi pratar om innan matcherna funkar. Sedan blir det stolpe ut. Ja, men om vi bara fortsätter så brukar det löna sig i längden.

De närmsta två veckorna kommer att definiera hela Malmö FF:s höst.

Mellan de två mötena med Bnei Yehuda tar MFF emot Djurgården i ett allsvenskt toppmöte som Malmö FF behöver vinna och absolut inte bör förlora med tanke på de senaste veckornas resultat i ligaspelet.

– Vi skulle vunnit mot Häcken och vi skulle vunnit mot Östersund. Redan med det hade vi lett allsvenskan. Det är klart att det är surt när resultaten inte blir som de borde, men det känns inte som att vi har haft det riktiga flytet ännu i år. Om vi bara fortsätter som vi gjort så kommer det att komma, säger Markus Rosenberg.

Läs mer: MATTIAS LARSSON – ”En bedrift större än ett enstaka CL-gruppspel”