Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marko Johansson. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNMarko Johansson. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marko Johansson. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Detaljen som jumbon fällde Malmö FF med

Publicerad

TFF:s analys av Malmö FF var glasklar.

Och avgjorde matchen.

– Det är något vi har kollat på video att MFF inte har varit så bra på defensiva fasta, säger segerkreatören Zoran Jovanovic.

Åtta före detta Malmö FF-spelare från start utplacerade av en tränare som jobbat för Malmö FF i två decennier.

Trelleborgs FF:s rättvisa derbyseger på Vångavallen var full av känslor.

Målvakten Marko Johansson var en av TFF:s allra bästa med en toppfotparad på Markus Rosenbergs avslut i första och en fingertoppsräddning av rang i andra.

– Jag är ju bara utlånad hit, MFF är ju min arbetsgivare. Jag ville fira men av respekt höll jag det nere och kände glädjen inom mig i stället, säger Marko Johansson om att han inte ville jubla när avgörande föll.

Det gjorde det i den sista ordinarie matchminuten.

Och var frukten av det analysarbete som TFF:s tränarstab – ledde av huvudtränaren Patrick Winqvist med två decennier som ungdomstränare i MFF i bagaget – gjort.

– Inte helt oväntat att målet kommer på en fast situation där vi försökte sätta in så mycket kraft som mycket för att trycka in bollen, säger Patrick Winqvist som efter matchen ändå hyllade MFF.

– Jag tycker fortfarande, trots den säsongen Malmö haft, att de är det bästa laget och det svåraste motståndet.

TFF lyfter i tabellen

Dock hade Winqvist hittade den svaga punkten.

– Har Malmö FF någon liten svaghet så är det på defensiva fasta.

Redan i första halvlek hade TFF två nickchanser på fast situation – efter kort hörna och lång frispark – och det avgjorde också matchen.

Zoran Jovanovic som slog frisparken som låg bakom målet:

– Vi har snackat om våra fasta situationer, ett bra läge i första och andra som ska vara mål, nu siktar jag på Alex (Blomqvist) som får in bollen som Lasse bara nickar in. Det är något vi har kollat på video att de inte har varit så bra på fasta, säger Jovanovic.

Segern innebär att TFF åker raket i tabellen, från 16:e till 12:e plats.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag