Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det ökar väl intresset för att spela i Malmö”

Felix Beijmo.Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Felix Beijmo.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marcus Antonsson, Sören Rieks och Anders Christiansen i Kiev.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

KIEV. Malmö FF ska vara med och slåss om förstaplatsen i Europa League-gruppen. 

Det menar Felix Beijmo som även öppnar upp för en fortsättning i klubben efter att kontraktet går ut vid årsskiftet. 

– Det är klart att skulle vi gå vidare från gruppspelet så ökar väl det framför allt intresset för att spela i Malmö.

Felix Beijmo skrev på för Malmö under sommaren och har gjort fem matcher för klubben inför att gruppspelet i Europa League drar i gång. 

– Det ska bli jättekul, väldigt roligt att kliva in i ett gruppspel i Europa League. Också kul att börja med den svåraste matchen på pappret. Vi har egentligen allt att vinna, säger han.

Malmö FF som klubb är sedan de senaste årens framgångar i Europakvalen vana vid att balansera Europaspel med allsvenskan, men för Beijmo blir det första gången.

– Det är någonting som jag har längtat efter och gärna vill göra under en lång tid framöver också. Jag är laddad och taggad, och hoppas så klart att jag får spela, säger han och menar dessutom att han inte ser några problem med att slåss på två fronter under hösten.

– Jag ser det bara som positivt att få spela i båda turneringarna. Jag tror alla lag hade velat byta med oss, jag tror inget lag bara vill spela i allsvenskan. Man vill vara i båda turneringarna precis som alla storklubbar i Europa. 

Hur bra ska ni vara i den här gruppen? 

– Vi är så klart med och slåss om att ta förstaplatsen även om det på förhand kanske är Dynamo Kiev som är favoriter. 

Öppen för förlängning

Beijmos kontrakt med Malmö FF sträcker sig fram till nyår, men försvararen är öppen för att stanna längre. 

– Jag tycker att det känns bra. Jag har kommit in bra i laget, på planen har jag fått spela men jag vill självklart växla upp, säger han.

– Jag tycker inte att mina prestationer än så länge har varit någonting att jubla över. Så det finns mycket mer att hämta och jag kommer att växla upp nu under hösten.

Kan eventuellt Europaspel i vår vara med och bidra till en vilja att stanna i klubben?

– Det får vi ta senare, men det är klart att skulle vi gå vidare från gruppspelet så ökar väl det framför allt intresset för att spela i Malmö. Men nu har vi skrivit ett avtal som sträcker sig fram till nyår och det var det vi kom överens om och det som Bremen gick med på. 

– Det är alltid tre parter som ska komma överens, just nu fokuserar jag här och vi ska försöka ta oss vidare. Gör vi det så får vi prata vidare sen.