Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reaktionen: ”Låter som att han ska dö”

Ola ToivonenFoto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Kanal 5

Det döms fler frisparkar i årets allsvenska. 

Enligt DPlays expert Jonas Eriksson beror det på att spelarna hörs mer på planen – och illustrerar med ett klipp där Ola Toivonen vrålar rejält efter en duell med Martin Olsson. 

Den tidigare proffsdomaren Jonas Eriksson blev klar som expert för DPlays fotbollssändningar bara några timmar före söndagens allsvenska matcher. I studion tog Eriksson upp statistik som visade att det i snitt dömts nästan fyra fler frisparkar per match den här säsongen, jämfört med förra året. 

Förklaringen?

– Domarna hör betydligt mer än tidigare, och det här har spelarna lärt sig att utnyttja, säger Eriksson i DPlays sändning. 

Domarexperten tar upp ett exempel från derbyt mellan Malmö FF och Helsingborg för några veckor sedan.

– Inte minst Ola Toivonen, i en situation i Skåne-derbyt för några veckor sedan, säger Eriksson och tv-bilder visar hur Toivonen rullar runt och utstöter ett högt vrål efter en duell med Martin Olsson. 

Jonas Eriksson om fler frisparkar i allsvenskan

– Det låter som att han ska dö, alltså, skämtar programledaren Karin Frick. 

– Vet vi att han mår bra? Jag trodde aldrig mer att han skulle spela fotboll, säger experten Alexander Axén. 

Axén fortsätter:

– Jag tror att spelarna har förstärkt förut genom att rulla och visa att det gjorde ont, men nu ropar man mer för då riskerar man inte att få gult kort.

– Exakt. Filmar man så är det gult kort, ropar man lite grann så nej, det har vi inte sett några gula kort för, säger Eriksson. 

Galna matchen – gör fem (!) nickmål