Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det känns väldigt bra att det är klart”

Foto: BILDBYRÅN

Malmö FF har hittat Jon Dahl Tomassons assistent. 

De plockar in Daniel Bäckström från Örebro SK. 

– Det känns väldigt bra att det är klart. Jag är förväntansfull och motiverad att ansluta till tränarstaben och börja jobba, säger han till klubbens hemsida

Malmö FF fortsätter att rusta inför framtiden. Den före detta danska storstjärnan Jon Dahl Tomassons har tagit över som huvudtränare och Isaac Kiese Thelin har värvats in. 

Nu har MFF även hittat en assisterande tränare till Tomasson i form av Daniel Bäckström. 32-åriga Bäckström har sedan 2017 arbetat som assisterande tränare till Axel Kjäll i Örebro och har även ett förflutet som akademichef i IFK Norrköping. 

– Det känns väldigt bra att det är klart. Jag är förväntansfull och motiverad att ansluta till tränarstaben och börja jobba. Jag hoppas bidra med en hyfsat bred kompetens där jag tidigare bland annat jobbat med analys, bygga på spelidén och att driva fotbollsträning ute på planen, säger han till klubbens hemsida. 

Han blir MFF:s nya assisterande tränare

Bäckström fortsätter:                

– Malmö FF som klubb har en historia av att få fram duktiga, unga spelare och tillsammans ska vi fortsatt jobba för att integrera spelare från akademin in i både trupp och startelva. Med ett så starkt A-lag är det naturligtvis en utmaning men det är en viktig del för klubben historiskt och kommer även att vara det framöver.

Sportchefen Daniel Andersson: 

– Daniel är en ung tränare som redan har samlat på sig nyttig erfarenhet. Dels som akademichef i IFK Norrköping men han har även varit huvudtränare för ett seniorlag. Han har också bra erfarenhet av rollen som assisterande tränare efter sina år i Örebro. Med sina meriter och sin kunskap om allsvenskan kommer han att bli en stor tillgång till staben. Han är duktig analytiskt och kommer bland annat att vara värdefull för oss som länk mellan A-laget och ungdomslagen. Daniel kommer att lägga lite extra fokus på de yngre spelarna i A-truppen.

Vitor Gazimba tas in som ny assisterande tränare i Örebro SK.