Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kaosartade matchen: ”Det känns som en förlust”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

1-1 mellan Halmstad och Varberg i derby med heta känslor och flera röda kort. 

Och ett resultat som inget av lagen var riktigt tillfreds med. 

– Det känns som en förlust, säger Varbergs Ryan Moon.
– Det var kaos, säger Halmstads Samuel Kroon. 

Varbergs tränare Joakim Persson bytte in Ryan Moon i mitten av den andra halvleken och sydafrikanen nickade omedelbart in ledningsmålet för Varberg. 

– Jag är glad över att äntligen göra mål och göra det inom ett par sekunder, men jag hade hellre tagit tre poäng, säger Moon och hyllar hur laget arbetar kring fasta situationer. 

– Cred till våra tränare och hur hårt vi arbetar med våra hörnor, säger Moon.

”Hör inte hemma på en fotbollsplan”

Halmstad kom tillbaka genom Samuel Kroon som knoppade in kvitteringen med tio minuter kvar. 

– Det är mycket kamp mycket hårda dueller. Vi får inte i gång vårt spel utan faller lite in i Varbergs sätt att spela. Vi vill vinna hemma mot Varberg men det var skönt att få en kvittering, säger Kroon. 

Han fortsätter:

– Hade vi förlorat här så hade man gått hem med huvudet väldigt långt nere. Nu får vi ändå till en kvittering. Det är lite blandade känslor. 

Det var heta känslor och derbystämning på Örjans vall. 

I slutet av matchen blev delade domare Kaspar Sjöberg ut tre röda kort - två på plan till Thomas Boakye och Luke Le Roux samt ett till Halmstads tränare Magnus Haglund. 

– Det var en känslosam match, ett derby och två lag som verkligen ville vinna matchen. Det känns som en förlust när du leder med 20-15 minuter kvar, det är som ett hugg i ryggen, säger Moon. 

– Det var kaos, mycket heta dueller och några saker som inte hör hemma på en fotbollsplan det är väldigt fula tacklingar. Vi får fokusera på fotbollen och försöka markera och försöka spela klart matchen, säger Samuel Kroon.