Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det kan hända när som helst”

Anel Ahmedhodzic under en allsvensk match med MFF.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anel Ahmedhodzic under en bosnisk landskamp mot Danmark.
Foto: ROBERT HENDEL / AVALON / STELLA PICTURES/ROBERT HENDEL / AVALON AVALON

Anel Ahmedhodzic har kopplats ihop med en utlandsflytt i snart ett år.

Nu börjar transferhjulen snurra på riktigt, berättar mittbacksstjärnan.

– Det kan hända när som helst, säger Anel. 

Redan efter att MFF hemmaslog Elfsborg med 2-1 den 20 maj var Anel Ahmedhodzic tydlig – matchen var troligtvis hans sista hemma på Eleda stadion.

Men ett bosniskt landslagsäventyr senare är mittbacksstjärnan fortfarande kvar hemma i den skånska sommarvärmen. Först i mitten på nästa månad öppnar transferfönstret.

– Jag vet inte om jag får dela det. Men det börjar hända grejer nu. Men jag vet inte. Det kan ta till slutet på augusti eller det kan bli i början av övergångsfönstret, säger Anel Ahmedhodzic.

– Det kan hända när som helst. 

Egentligen fick Anel Ahmedhodzic sitt seniorgenombrott i Danmark för drygt två år sedan, när han var utlånad till Hobro IK. Han tog plats i MFF:s mittlås under fjolårets guldsäsong och fick speltid vid 29 av 30 allsvenska matcher.

”Har visat mig i Sverige - vill visa mig i Europa”

Årets siffror lyder bland annat åtta ligamatcher, ett mål och tre gula kort.

– Jag tycker att man måste ha det genombrottet i allsvenskan innan man tar nästa steg. MFF har gett mig mycket och jag har gett dem mycket. Det har varit en bra relation med MFF, säger Anel. 

Om det skulle dra ut på tiden kan det potentiellt bli några allsvenska matcher till?

– Ja, absolut. Jag är fortfarande Malmö FF-spelare.

När stora delar av MFF-truppen tog sommarledigt var Anel ute på landslagsäventyr med det bosniska landslaget. Det blev först kryss mot Montenegro (0-0) och därefter förlust mot Danmark (2-0).

– Det var ännu varmare i Bosnien, säger Anel och blickar mot den ljusblå skånska himlen, och fortsätter: 

– Det är roligt att spela fotboll, annars hade jag inte gjort det jag gör. Att inte ha någon ledighet det bryr jag mig inte så mycket om. Det enda jag gör när jag är ledig är att gå hem efter träningen och spela tv-spel. Det finns inte så mycket att göra.

Anel Ahmedhodzic och hans lagkamrater firar ett mål i allsvenskan.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF toppar allsvenskan under EM-uppehållet och tar sig an nästa utmaning först den tredje juli. Då väntar en resa till Östergötland för bortamöte mot IFK Norrköping.

Ett problem bara – Anel är avstängd mot ”Peking”. 

– Ja, man får enkla gula kort här. Det är bara tre gula. Så det är lätt att bli avstängd, säger en skämtsam Anel.

Hur taggad är du på att ta nästa steg? 

– Jag har visat mig i Sverige och jag vill visa mig i Europa.

Anel Ahmedhodzic har kopplats ihop med en miljonflytt bort från Malmö mer eller mindre sedan han slog igenom i klubben förra året. Det har periodvis talats om ett nytt transferrekord, där Anel säljs dyrare än vad Zlatan Ibrahimovic gjorde när han flyttade till Ajax.

”Kommer lämna på bästa sätt”

Vilka klubbar har då uppgetts vara intresserade av Anels tjänster? 

Det har framför allt varit tal om italienska Atalanta, men även Milan, Premier League-jätten Chelsea och nederländska PSV Eindhoven.

– Det kan mycket väl bli en toppliga, säger Anel, som med toppliga syftar på den engelska, spanska, italienska och tyska ligan. 

Du har spelat i Malmö i en konstig tid med en pandemi och utan någon publik, hur har det varit? 

– Vi hade publik mot Wolfsburg, säger Anel.

– Det går inte att beskriva, det är så stor skillnad med publik jämfört med utan. Man får mycket mer adrenalin när man hör alla skrika åt sitt lag. Det är bara en skön känsla. Nu när vi spelat utan publik har det inte varit samma sak. Det har varit lite träningsmatch-feeling. 

Känner du att du har gått miste om det?

– Ja, jag hade älskat att ha publiken här. Det hade varit ännu bättre än vad det är nu. Men tyvärr, man får inte allting i livet.

När dagen kommer, hur bra tror du MFF kommer vara utan dig?

– De kommer vara riktigt bra, vi har bra spelare i truppen. Vi har en fantastisk spelartrupp, vi har de bästa spelarna i Sverige och det känns som att om jag lämnar så kommer jag lämna på bästa sätt.