Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det handlar om mitt liv och min karriär”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Viktor Agardius skrev på för IFK Norrköping i stället för Mjällby. 

Det fick Hans Larsson, Mjällbys sportchef, att rasa. 

Nu bryter Agardius tystnaden. 

– Med all respekt för Mjällby och Kalmar kommer jag nu till en klubb, som vill vara med där uppe och slåss om det, säger 31-åringen till Fotbollskanalen.  

Det mer eller mindre klart. 

Viktor Agardius hade muntligt kommit överens med Mjällby – men då kom vändningen. 

Mittbacken skrev på för Peking i stället – något som fick Mjällbys sportchef Hans Larsson att se rött. 

– Uppenbarligen så har Viktor ingen moral i kroppen. Han ringde mig i går kväll (söndag) och sa att han hade bestämt sig för Norrköping. Hur fan man nu kan göra det när man har ett muntligt avtal med en annan klubb, sade Larsson till Kristianstadsbladet. 

”Känner ingenting för det”

Två dagar senare väljer Agardius själv att bryta tystnaden kring den infekterade övergången. 31-åringen säger till Fotbollskanalen att det var ett tungt beslut att ta men att samtalet från Norrköping var ”kittlande”. Han medger också att parterna hade muntligt kommit överens. 

– Jag ska inte säga något annat än att vi var långt gångna i vår process med Mjällby. Det kan jag inte säga något annat om. Sedan kom Norrköping sent på söndagen, och ville ha upp mig. Då kände jag där och då att jag har den här möjligheten framför mig. Jag har känt att jag velat ha den här möjligheten innan och nu får jag den. Det handlar om mitt liv och min karriär, och då kände jag helt enkelt att jag ville ta den, säger han.

Viktor Agardius berättar vidare att det viktigaste för honom var att det skulle kännas rätt. På kritiken från Hasse Larsson svarar mittbacken: 

– Jag känner ingenting för det. Jag känner ”Hasse” och ”Hasse” är en bra människa. Jag förstår absolut hans frustration i det hela. Det har jag sagt till honom innan också. Sedan vill jag inte lägga mer vikt vid det. Det som har varit har varit nu och jag vill bara gå vidare från det helt enkelt.