Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det handlar inte om mig – det handlar om HIF”

Måndagens möte med IK Sirius blir Henrik Larssons första match tillbaka på hemmaplanen Olympia. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Fyra poäng på två matcher.

Henrik Larsson har fått en hygglig start på sin återkomst i Helsingborg.

– Klart jag ser fram emot det, säger han inför sin första hemmamatch på Olympia. 

Den allsvenska återkomsten har inte blivit någon dans på rosor för Helsingborgs IF.

Skåningarna har åkt på en rad tunga förluster under våren och även dragits med en haltande ekonomi. Det sistnämnda fick klubben att göra två spelarförsäljningar under sommaren – Andri Bjarnason lämnade för spel i Tyskland samtidigt som Rasmus Jönsson flyttade till en klubb i Thailand

Under våren har Helsingborg även sparkat sin huvudtränare Per-Ola Ljung och återanställt klubbikonen och landslagslegendaren Henrik Larsson.

Under ”Henkes” ledning har HIF fått ett litet lyft de senaste två omgångarna. Först besegrades Örebro på bortaplan och därefter kryssade HIF mot Elfsborg på Borås Arena. 

– Hade någon sagt kryss i matchen mot Örebro och kryss mot Elfsborg så hade jag nästan svalt det. Men nu får vi en trea och en etta, med mersmak på två poäng till. Så det är en bra start och det finns ett gott självförtroende i gruppen, säger Henrik Larsson.

Efter kaosavslutningen – nu väntar ny hemmamatch

På måndagen väntar IK Sirius hemma på Olympia, ett Sirius som fick en riktigt tung start på säsongen men som vaknat till liv den senaste tiden. Inför måndagens match har det blåsvarta Uppsalalaget tre poäng mer än Helsingborg.

– Sirius är inget dåligt lag, Sirius är ett bra lagbygge och de är vassa i vissa delar av sitt spel och det måste vi se upp med, säger Henrik Larsson. 

Senast Henrik Larsson intog hemmabänken på Olympia var i det allsvenska kvalet mot Halmstad 2016. Kvalet slutade med att HIF åkte ur allsvenskan, och flera ilskna åskådare gav sig in på planen och attackerade Henrik Larssons son, anfallaren Jordan Larsson.

Sedan den kaosartade matchen har Henrik Larsson hunnit ta en paus från den allsvenska fotbollen. När han nu återvänder till Olympia tror och hoppas han på en bra atmosfär. 

– Jag är övertygad om att det bara kommer vara positivt. Det handlar inte om mig, det har jag sagt sedan jag kom hem 2006. Det handlar om Helsingborgs IF, säger Henrik Larsson. 

Henrik Larssons tränarkarriär

Helsingborgs IF

Matcher: 62

Vinster: 20

Oavgjort: 10

Förluster: 32

 

Falkenbergs FF

Matcher: 30

Vinster: 9

Oavgjort: 6

Förluster: 15

 

Landskrona BoIS

Matcher: 90

Vinster: 36

Oavgjort: 19

Förluster: 35

Granqvist: ”Sirius är tuffa”

På hemmaplan har Helsingborg skrapat ihop nio poäng på sju omgångar under säsongen, ett facit som gör dem till ett av de sämre hemmalagen i allsvenskan. Samtidigt stod Sirius nyligen för en riktig skräll, när de bortabesegrade IFK Norrköping med 1-0.

HIF-kaptenen Andreas Granqvist tror att Sirius kommer bjuda upp till tufft motstånd även på Olympia. 

– Sirius har gjort det bra efter uppehållet och är stabila. Det blir en tuff match, men det är vår hemmaplan så vi ska ta tag i matchen och spela offensivt, säger han.

Hur känns din egen form? 

– Det är helt okej. Vissa moment är fortfarande inte helt hundra, men det är så pass bra nu att jag kan spela matcher och det känns bra.

Är det i samband med vissa rörelser du inte är helt hundra? 

– Ja, vissa rörelser och vissa tillslag. Då känns det lite, men det försvinner direkt.