Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är två matcher som är ruskigt viktiga”

Markus Holgersson Foto: BILDBYRÅN
Markus Holgersson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Den kommande veckan kan sätta tonen för resten av Helsingborgs IF:s allsvenska säsong.

Nu handlar det om att ta kommandot i bottenstriden.

– Det är två matcher som är ruskigt viktiga, säger Markus Holgersson.

Två lag ligger bakom Helsingborgs IF i den allsvenska tabellen.

AFC Eskilstuna är på 15:e plats – och spelar hemma mot HIF under lördagen.

Falkenbergs FF är på 16:e plats – och spelar borta mot HIF precis en vecka senare.

– Vi är ett av sex, sju lag som kommer ha som målsättning att slåss för sin existens i serien och vi har ett lag som gör allt de kan i match efter match för att försöka ta poäng, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung till klubbens hemsida.

Holgersson nöjd med prestationerna

Att vinna mot bottenkonkurrenterna är betydelsefullt, tycker Markus Holgersson som är vikarierande lagkapten i Andreas Granqvists skadefrånvaro.

Trots att HIF är på kvalplats har han gott hopp.

– Prestationsmässigt tycker jag att vi har varit bra. Men vi gör nybörjarmisstag. Kolla in målen vi släpper in mot AIK. Det är alldeles för dåligt och lite superettanklass på det, tyvärr, säger Holgersson och fortsätter:

– Vi släpper in tre billiga mål och annars har de inte så mycket mer. Samma mot Kalmar. De har hörnan på slutet men annars ingenting. Djurgården hemma, Sundsvall... Vi gör ju bra prestationer så vi får inte vara nedslagna på grund av detta.

Många skador i HIF

Holgersson vill inte att det ska ses som bortförklaringar. Fotboll handlar om att göra fler mål än motståndarna.

– Vi kan stå här och säga att vi skapat hundraprocentiga målchanser. Spelmässigt behöver vi kanske inte känna någon större oro men alla vet att det är i straffområdena det avgörs och där har vi inte varit tillräckligt bra.

HIF åker upp till Eskilstuna med en ung trupp. Mohammed Abubuakari, Alexander Farnerud, Pär Hansson, Kundai Benyu och Andreas Granqvist är skadade och Wanderson är avstängd. Dessutom har Anders Randrup nyligen blivit pappa och avstår därför matchen.

Det innebär att Carl Thulin och Mattias Almeida kallas hem från sina utlåningar samt att U19-lagets Filip Sjöberg och Adham El-Youssef får ta klivet upp till A-laget.

– Vi kommer att få ihop ett starkt lag och vi åker upp med en trupp som vill göra en bra match, säger Per-Ola Ljung till klubbens hemsida.